Sangerne Mona Julsrud og Njål Terje Thorud og pianist Bjørnar Robertsen vier hele konserten kun til verker av Halvdan Kjerulf.

NORSKE ROMANSERS FAR

De tre forteller at Kjerulf er den norske romansens far, og at da han døde overtok Edvard Grieg «stafettpinnen».

- Kjerulf var en fremragende komponist og en av de aller største nasjonsbyggerne etter Grunnloven. Han var en inspirasjonskilde både for Grieg og Rikard Nordraak.

LES OGSÅ: Inviterer til en kveld med Elvis i Panorama

Med impulser fra utlandet

- Når Kjerulf var ute og reiste, tok han med seg impulser fra utlandet. Kjerulf var sterkt påvirket av den tyske romansekomponisten Robert Schumann, og han skrev 130 romanser og skrev musikk til flere av Welhavens og Bjørnsons tekster. Han ble i sin tid kalt «Nordens Chopin» forteller Robertsen.

Komponisten er kjent for blant annet «Over de høyd fjelde», «Synnøves Sang» og «Nøkken» som vil bli å høre i Eidsvoll kirke søndag.

LES OGSÅ: Lørdag åpner utstilling med Ronny Bank, som viser bilder inspirert av sin barndoms tegneseriehelter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.