John-Erik Vika forteller at han er en utpreget positiv person, og at det gir han ekstra driv i hverdagen.
For det er ikke bare bare å jobbe som ordfører. Det kan John-Erik skrive under på. Han har en hektisk hverdag som krever mye. Da kan positivitet være nøkkelen.
- Det er mye jeg ikke vet, eller kan svaret på. Da er det bedre å være ærlig og ydmyk på det. Det tror jeg er lurt, sier den sangglade ordføreren som er klar for en sommerprat på brygga i Eidsvoll.
FRA ARKIVET: EUB TV: Her leser ordfører John-Erik Vika høyt for barna i barnehagen

HVA ER DU OPPTATT AV NÅ?

- Nå er jeg opptatt av at jeg nettopp har tatt meg ferie. Det siste året har vært et race uten like, så nå skal jeg koble helt ut og lade batteriene. I tillegg opptar all terroren tankene mine. Det er helt forferdelig det som skjer i verden om dagen. Da blir jeg mer opptatt av å ikke la frykten vinne. Vi må nyte livet og vise glede.
LES OGSÅ: Visste ikke hvordan ordførere tar ferie

HVA BETYR SOMMEREN FOR DEG?

- Sommeren er prikken over i-en. Jeg er veldig glad i hage og natur. Høsting av bær. Sommeren betyr for meg det å være ute på kvelden, og nyte sommeren mens den er der. Det å kunne ta seg tid til å kjede seg litt.

HVA OG HVOR ER DITT OPTIMALE FERIESTED?

- Jeg har egentlig ikke noe konkret sted. Men jeg er glad i vann og fint vær. Helst et sted utenfor sentrum. Og det har jeg egentlig her hjemme, men når jeg skal på ferie, må jeg komme meg litt bort. Koble helt av. Jeg storkoser meg på småsteder i Italia og i Karibien.

SOMMERENS FERIEPLANER?

- Utenom en tur til Danmark, skal jeg bare være hjemme og kose meg.

HAR DU EN GOD SOMMERSANG?

- Visa vid vindens ängar.
Hør en snutt av John-Erik synge sangen øverst i artikkelen.

HVA LEGGER DU HELST PÅ GRILLEN OG HVA DRIKKER DU TIL?

- Jeg griller helst fisk. Gjerne marinert laks, med bakte grønnsaker til. Da er det godt med et glass hvitvin ved siden av.

HAR DU ET SPESIELT SOMMERMINNE DU KAN DELE MED LESERNE?

- Jeg husker da jeg var liten, så syklet vi alltid Langton. Jeg og kompisene mine. Det er jo et stykke å sykle, men jeg husker at det ikke gjorde noe, for vi gledet oss så fælt til å komme fram for å bade. I tillegg reiste vi ofte til familie i Nord-Norge og på vestlandet. Da ble det mye fisking og båturer. Fine minner.

ELLER KANSKJE EN LITEN TABBE?

- Da jeg var liten bodde vi litt i Finnmark. Pappa var i militæret der oppe. Jeg husker en gang jeg var ute å syklet, så kjørte en stor og fin stridsvogn forbi. Jeg ble helt oppslukt av den, og fulgte ikke med på vegen. Jeg trynte så klart, landet på et rør så armen brakk.

SER DU MYE PÅ TV OM SOMMEREN - OG HVA SER DU HELST PÅ DA?

- Jeg ser ikke mye på TV. Men jeg må få med meg serien «Med hjarte på rette staden». Det er en serie jeg kjenner meg igjen i. Som politimann på et lite sted. Da er det viktig å ha hjertet på rett sted.

SKAL DU PÅ FESTIVAL ELLER KULTURARRANGEMENT I SOMMER?

- Ja, jeg skal på Jernverksspelet i Feiring, og på et spel i Hedmark.

HVOR BADER DU HELST?

- Jeg bader aller helst i saltvann. Men jeg trives godt ved Hurdalsjøen også. Særlig ved Rødsand og Langton.
Ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud, liker seg også ved Hurdalssjøen.

LIVET DITT SÅ LANGT - HVA KAN DU SI OM DET?

- Jeg tror jeg har vært innom alle livets faser. Jeg prøver å alltid våkne med et smil om munnen, og jeg tror jeg faktisk aldri har vært deprimert. Jeg er en utpreget positiv person, og liker å se det positive i folk og i situasjoner. Jeg vil ikke kalle meg naiv, men det kan jo hende man får seg en i fleisen av å ha en sånn tankegang, men sånn er jeg. Og det tror jeg er viktig. Å være seg selv og ikke prøve å kopiere andre. Jeg har fått mye livserfaring gjennom jobben som politi, hvor jeg har fått opplevd mye. Oppveksten min har vært utrolig viktig. Den har vært trygg og god, og har gjort meg trygg på meg selv. Det var fantastisk at jeg ble valgt til ordfører. Flott å få den tilliten. Det er en jobb som krever mye. En jobb med mange utfordringer. Heldigvis er de løsbare.

HVA ER DINE NÆRMESTE PLANER?

- Jeg skal fullføre mine fire år som ordfører, så får vi se hva som skjer etter det. Jeg skal tilbake til jobben i politiet en dag.

SEKS KJAPPE

Kort eller lang bukse?
- Kort.
Fotball eller konsert?
- Konsert.
Vin, øl eller mineralvann?
- Mineralvann.
Ferie i Norge eller Syden?
- Jeg liker Norge veldig godt.
Papir eller nett?
- Nett.

FLERE SOMMERMØTER:

Alexandra Rotan: - Lykkes jeg ikke med musikken, har jeg en plan B. Da blir det tannlegestudier
Jon-Olav Sigvartsen: Kjøpte mel for feriepengene fordi mor trengte det
Jorun M. Hultgren Skryseth: - Det er så viktig at barn og unge får mulighet til å gjøre noe som er sunt, meningsfylt og allsidig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.