To fulle kjøleskap vitner om at jeg nok er enda dårligere enn de fleste til å begrense meg i julematinnkjøpet. Nå kjøpte jeg også en del grønnsaker, som ennå ikke er brukt opp. Og i grønnsaksskuffen lyser den hvite dronningen av grønnsaker; blomkålen.

De gode grønnsakene er vi så heldige at vi har hele vinteren, og blomkål er en allsidig grønnsak som kan brukes til det meste. Kokt, rå, gratinert eller bakt. Denne gangen har jeg valgt en ganske så enkel løsning, og helbakt blomkålen.

Den kan fint servers som et tilbehør, men er nydelig å spise bare som en egen rett. Tilfeldigvis er blomkålen veldig sunn, jeg får brukt opp noe jeg hadde i kjøleskapet, denne retten er ikke bare vegetarisk, men faktisk også vegansk (om du bytter ut smøret med en olje).

Jeg trenger ingen nyttårsforsetter på kjøkkenet, de kommer helt av seg selv. Har ingen tro på det samme når det gjelder trening .

Bakt blomkål

Du trenger:

1 blomkål

1 ss smør

0,5 ts salt

0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Fjern bladene fra blomkålen. Skjær av det ytterste på stilken, og skjær et kryss i bunnen på stilken. Dette gjør at blomkålen enklere blir mør.

2. Skyll blomkålen og tørk av det med et rent kjøkkenhåndkle.

3. Smør smøret på blomkålens overflate og ha over salt og pepper.

4. Sett blomkålen i en ildfast form, og stek (bak) blomkålen i ovnen på 200 ° C i minst 45 minutter til det har en gylden overflate. Sjekk med en skarp kniv at blomkålen er mør.

5. Spis det bakte blomkålen varm eller ha den avkjølt i biter i salater. Eller med en god dressing ved siden av.

Dressing

Du trenger: 6 ss olivenolje 2 ss balsamicoeddik 1 ss sennep 1 ts finhakket gressløk

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en bolle.

2. Pisk sammen.

FLERE OPPSKRIFTER FRA ODA

Jeg beklager på forhånd: Denne lakrisisen er totalt vanedannende

Slik lager du brød uten å kna deigen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.