Dette er så godt det, så det er nesten ikke til å tro at det også er sunt

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Oda Christensen
redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 08.01.17 13:00

SUNT. Nytt år nye muligheter, som de sier. Kanskje synes du at jeg tar litt vel av, når jeg baker et helt blomkålhode?

To fulle kjøleskap vitner om at jeg nok er enda dårligere enn de fleste til å begrense meg i julematinnkjøpet. Nå kjøpte jeg også en del grønnsaker, som ennå ikke er brukt opp. Og i grønnsaksskuffen lyser den hvite dronningen av grønnsaker; blomkålen.

De gode grønnsakene er vi så heldige at vi har hele vinteren, og blomkål er en allsidig grønnsak som kan brukes til det meste. Kokt, rå, gratinert eller bakt. Denne gangen har jeg valgt en ganske så enkel løsning, og helbakt blomkålen.

Den kan fint servers som et tilbehør, men er nydelig å spise bare som en egen rett. Tilfeldigvis er blomkålen veldig sunn, jeg får brukt opp noe jeg hadde i kjøleskapet, denne retten er ikke bare vegetarisk, men faktisk også vegansk (om du bytter ut smøret med en olje).

Jeg trenger ingen nyttårsforsetter på kjøkkenet, de kommer helt av seg selv. Har ingen tro på det samme når det gjelder trening .


Bakt blomkål

Du trenger:

1 blomkål

1 ss smør

0,5 ts salt

0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Fjern bladene fra blomkålen. Skjær av det ytterste på stilken, og skjær et kryss i bunnen på stilken. Dette gjør at blomkålen enklere blir mør.

2. Skyll blomkålen og tørk av det med et rent kjøkkenhåndkle.

3. Smør smøret på blomkålens overflate og ha over salt og pepper.

4. Sett blomkålen i en ildfast form, og stek (bak) blomkålen i ovnen på 200 ° C i minst 45 minutter til det har en gylden overflate. Sjekk med en skarp kniv at blomkålen er mør.

5. Spis det bakte blomkålen varm eller ha den avkjølt i biter i salater. Eller med en god dressing ved siden av.


Dressing

Du trenger: 6 ss olivenolje 2 ss balsamicoeddik 1 ss sennep 1 ts finhakket gressløk

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en bolle.

2. Pisk sammen.


FLERE OPPSKRIFTER FRA ODA

Jeg beklager på forhånd: Denne lakrisisen er totalt vanedannende

Slik lager du brød uten å kna deigen



Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Bjørn Dæhlie utfordrer den uovervinnelige «spark-finnen» i årets spark-VM NOTUSED
HURDAL. Når sparkene slippes løs i Hurdal 11. februar, står skikongen Bjørn Dæhlie på startstreken.
Jazz møter klassisk i Hurdal NOTUSED
HURDAL. Alt tegner på at det blir et spennende kulturelt møte i Hurdal skole og kultursenter i morgen kveld, fredag 20.
Gir penger til friluftsliv NOTUSED
JESSHEIM. Stat og fylkeskommune gir økonomisk støtte til å drive friluftsliv.
Russen tar et tilbakeblikk til året 1998 NOTUSED
EIDSVOLL. Og det er ikke så rart. For i 1998 ble denne gjengen født. Og flyplassen på Gardermoen åpnet.
Mestermøte på Jessheim: Ingvar, Elling og Stabbe NOTUSED
JESSHEIM. Kreti & Pleti får storfint besøk 6. mars.
Kulturkafeene i Henrik starter vårsemesteret: - Allsang fra Mads Berg har vært det mest populære NOTUSED
EIDSVOLL. Når Kulturkafé Henrik går inn i et nytt vårsemester og Vegar Sandholt oppsummerer tidligere arrangement, er det allsangen fra Mads Bergs skolesangbok som peker seg ut.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Else Kåss Furuseth blir fast medlem når TVNorge samler stjernelag til ny humorsatsing
ULLENSAKER. Er del av nye Mandagsklubben.
UKM nærmer seg, men påmeldingene lar vente på seg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. En titt på påmeldingene, viser så langt en laber interesse, men erfaringene tilsier at de unge kommer i siste liten.
Utsolgt hus og utsolgt bok NOTUSED
EIDSVOLL. Utsolgt. Det er hva Tom «Stabbe» Stalsberg kan skrive i margen om dagen - både om hus og bok.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk