For de av oss som liker både brownie og bakt ostekake er dette den ultimate kaken - og en god kake for oss som synes at hver dag bør være en kakedag.

Jeg kan gjerne si det med en gang: Jeg doblet denne oppskriften. Noen ganger skal det gjøres ordentlig. En kake som passer til alt og til alle. Prøv den!

Brownie funker, men det er ikke alltid like enkelt å få brownieoppskrifter til å funke. En regel bør følges: Pass på steketiden. En brownie skal være ganske løs når den tas ut av ovnen. Den vil sette seg mer under avkjølingen.

Jeg har smakt meg igjennom en del brownieoppskrifter, og de har alle, med noen få unntak, vært gode. Det er lite som slår kakao, smør og sukker. Topp det med kremost, og du får noe vanedannende. Jeg trøster meg med at summen av alle laster er stabil.

Ostekakebrownie

Du trenger:

125 gram smør

100 gram mørk sjokolade

2 dl sukker

2 egg

2 dl mel (Kan byttes ut med glutenfri kakemix)

1 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

200 gram kremost

1 dl sukker

1 eggeplomme

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

1. Hakk sjokoladen. Smelt smør og sjokolade i en bolle over vannbad.

2. Pisk sukker og egg luftig. Ha den lune sjokoladeblandingen i, og pisk det sammen.

3. Bland mel med vaniljesukker og kakaopulver i en egen bolle. Sikt det i sjokolademassen og rør det godt sammen.

4. Smør en form (20 x 25 cm), legg bakepapir i bunnen og smør det også. Hell kakerøren i formen.

5. Pisk kremost, sukker, eggeplomme og vaniljesukker med en håndpisker.

6. Ha ostemassen klattvis på brownierøra. Marmorer kaken ved hjelp av en kniv.

7. Stek kaken på 175 grader i 35-40 minutter.

8. La kaken kjøle seg av, og sett den i kjøleskapet. Ikke dekk den til før den er helt kald. Skjær den i firkanter og server.

LES OGSÅ: Et flatt brød med stæsj, snodig nok en av våre store favoritter her til lands

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.