Det er en liten time til sceneteppet går opp. Siste forestilling er like rundt hjørnet. Revyen spilles i Nannestad kommunehus, og i underetasjen er russen i full gang med oppvarmingen. Energinivået er høyt, lydnivået om mulig enda høyere. Det hadde sikkert vært mulig å bli en form for høy inne i jentegarderoben også. Hårsprayen formelig henger i lufta, mens jentene sjekker - og dobbeltsjekker - hår og kostymer.
SE BILDENE: Bildeserie fra russerevyen i Nannestad

LEKNE, MEN DISIPLINERTE

Revyrussen i Nannestad er en sprudlende og leken gjeng som åpenbart liker å showe. Men så fort forestillingen er i gang, byttes høylytt prat og sang ut med lavmælt hvisking - i kommunehusets betongkjeller. Publikum skal i alle fall ikke forstyrres!
- Tenk at det her er siste forestilling, hvisker ei av jentene. Stemmen er nesten litt sørgmodig, men hun smiler.

SPIKER I TÅA

Et par nummer før den planlagte pausen, skulle Jonas Hauge foreta et av sine mange kostymeskift. For å ta det kort - Hauge ble stående igjen med en spiker stikkende ut fra stortåa! Revysjef Thea Dalen tok ansvar og lot forestillingen gå til pause litt tidligere enn planlagt. Det ble børstet støv av klisjeen «er det en lege i salen?» - noe det viste det seg å være.
- Jeg leita etter skjørtet mitt (som ble brukt i en sketsj, journ.anm.), og plutselig merka jeg at det satt en spiker i tåa, forklarte ulykkesfuglen selv.
- Adrenalinet gjorde vel sitt, men etter hvert viste det seg at det gikk greit å fortsette, sa han. Hauge hadde sentrale roller både like før og rett etter den planlagte pausen, og med tåa godt innsurret kunne en annen klisjé hentes fram:
- The show must go on!

SOSIALT, GØY OG LÆRERIKT

Tilbakemeldingene fra revydeltakerne var samstemte. Stikkord som sosialt, gøy og lærerikt ble ledsaget av forskjellige superlativer. Enkelte mente faktisk revyperioden hadde vært noe av det beste gjennom hele skoletiden.
- Her blir en kjent med folk på en helt ny måte, og det har vært enda bedre enn forventet, var blant det revyrussen fra Nannestad fortalte.

SLEM RUSS?

I et av numrene ble det harselert med kristenruss. Anmelder fra en konkurrerende avis mente dette var usmakelig. Med forbehold om at vi ble presentert samme sketsj, tillater undertegnede seg å være uenig. Selvfølgelig kan også religion tulles med - så lenge det gjøres med en viss respekt. Når det er sagt - russen EUB ble kjent med denne kvelden var ikke veldig langt unna kristenrussen de parodierte fra scenen. Høflige, blide og tilsynelatende avstående fra alkohol.
EUB var med i kulissene før, under og etter forestilling. Det eneste sporet av alkohol var en romflaske - fylt med vann - som var en rekvisitt. Til tross for at det var fredag og siste forestilling holdt russen seg til vann, brus og energidrikke.
LES OGSÅ: Eidsvoll-russen: «Vi har øvd til det blødde på kulissene»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.