• KOSTYMER: Foreldre syr kostymer. Her er Nina Sypriansen (t.v.) og Ellinor Solbakken i gang. 30 kostymer skal være ferdige før premieren 14. april.

Forestillingen, som handler om Waldemar And, familien hans og fisker og måker som holder til i Oslofjorden, spilles to ganger lørdag 14. april og én gang søndag 15. april.

Historien er skrevet at Grete Kristin Økern, dramapedagog ved Nannestad kulturskole.

BARNEBOK

– Handlingen bygger på ei barnebok jeg har skrevet, men som aldri ble gitt ut. Dette er derfor en historie ingen har hørt om før, unntatt mine barn og barnebarn. Jeg har tatt ut slutten på historien som jeg skrev, slik at elevene selv fikk skape slutten, sier Økern.

Hun forteller at handlingen er rettet mot barn, og historien handler om Waldemar And som er den minste av ti søsken.

– Det handler om hans liv, og han er ikke akkurat som sine søsken. De er heller ikke så greie mot ham. Han har det litt tøft. Men så blir han venn med Miriam, en måke, sier Økern.

STORE OG SMÅ

Hun forteller at det er 33 personer som deltar på scenen, hvorav ni er voksne. De yngste er ni år.

– Det er gøy å få til noe sammen. Det blir mye sang og musikk, og vi har live orkester. Det er derfor blitt bortimot en musikal, med sju forskjellige sangnumre, sier Økern.

Hun har også skrevet sangtekstene og Mads Wighus, også lærer ved Nannestad kulturskole, har skrevet musikken.

– Vi har derfor fått noter skrevet for hånd som er levert musikerne. Oppsetningen er helt vår egen. Vi har ikke stjålet noe som helst fra andre, Økern.

Gruppa har øvd én gang hver uke, men det er ekstra øvinger den siste uka. Forestillingen kan ses både lørdag og søndag.

To av hovedrollene spilles av Andreas Westvik (12) og Marte Elida Linderud Eide (12), henholdsvis Waldemar And og måken Miriam.

– Det er kult å ha hovedrollen, men det er mye å huske, sier Westvik.

Linderud Eide synes det er en spennende historie de skal fortelle.

– Det er på mange måter en historie man kan kjenne seg igjen i. Nå nærmer det seg premiere, og jeg begynner å få sommerfugler i magen, sier hun.

LES OGSÅ: Martin Sierra har skapt danseboom i kulturskolen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.