– Vi kom nå nettopp, og tar vel dette som en slags luftetur i det fine været, sier Jessheim-damene Henrikke Øverbye og Jorun Nygaard.

De syntes det var spennende å se hvilke andre tilbud som finnes. Nygaard, som er allergisk mot melk og gluten, benyttet også muligheten til å få litt inspirasjon til andre matalternativer.

– Det er jo nesten melk i alle produkter man får kjøpt i butikken, sier hun.

LANG REISEVEG

Det var ikke bare lokale som besøkte festivalen, og enkelte hadde reist i mange timer for å komme til Jessheim denne helga.

– Jeg har vel vært veganer i et år nå, og synes det er flott at det blir arrangert en festival som det her, sier Birte Glendrange.

Hun forteller at det ikke finnes mange som har en vegetarisk eller vegansk livsstil på hjemstedet, og syntes derfor det var flott å kunne møte mange nye mennesker som også delte interessen.

FIKK MYE INSPIRASJON

– Jeg bare måtte få med meg foredraget til James Aspey. Han er en av hovedinspirasjonskildene mine, forklarer Glendrange.

Australieren var imidlertid ikke den eneste som sørga for at de besøkende ble inspirert.

– Jeg har fått mye inspirasjon til alternative matretter, sier Tone Thorstensen.

FLOTT MØTESTED

Thorstensen har vært av og på med den vegetariske livsstilen, men i det siste har hun begynt å kutte all bruk av produkter som kommer fra dyr.

Hun synes green food-festivalen er et flott tiltak da det gir både vegetarianere og veganer en møteplass, der de kan knytte nye bekjentskaper og få inspirasjon i form av foredrag og kurs.

– Det er deilig å være i en setting der ingen ser på deg som om du er rar, sier Thorstensen.

FORNØYDE

– Vi er veldig fornøyd med gjennomføringa av festivalen, sier André Gundersen, da EUB snakka med ham lørdag ettermiddag.

– Det kunne sikkert vært flere mennesker her, men dette er et nytt konsept. Det viktigste er at folk er fornøyd, og det virker det som de er, forklarer han.

FRISTER TIL GJENTAKELSE

Gundersen arrangerer festivalen sammen med kona, og han forteller at dette er noe som frister til gjentakelse neste år.

– Det er stor interesse blant folk for å redusere kjøttforbruket, og det er tydelig at det er et voksende marked for det, forklarer Gundersen.

VILLE SPRE INFORMASJON

Et viktig mål med festivalen var at den skulle gi folk muligheten til å vite mer om kjøttfrie spisevaner, uten at de besøkende nødvendigvis skulle legge om kostholdet over natta,

– Jeg er vegetarianer, men spiste mye kjøtt før. Noen slutter over natta, mens for andre er det å bli vegetarianer eller veganer en prosess, sier Gundersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.