Eidsvoll Amatørteater pløyde gjennom manus etter manus, men fant ikke noe julestykke som passet deres teater. Derfor satte Hanne Iren Østby seg ned og skrev en egen juleforestilling. Nå gjøres ordene om til handling. Øvingene i Panorama er i full gang før premieren om en snau måneds tid.

MUNTERT STYKKE

- Det er mange sure gårdsnisser og isdronninger. Vi ville ha noe muntert. Jeg vet hva jeg vil ha, så da prøver vi heller å skrive det selv. Så har det blitt hva det har blitt, sier Hanne Iren Østby om julemusikalen ReinStyr på Nordpolen.

- Det har blitt til mye styr på Nordpolen, med å få av gårde julegavene til alle ungene som sitter i salen, forklarer Østby.

Hun trekker fram at dette er en ment å være en familieforestilling med like mye humor for barn som for voksne. Persongalleriet inneholder blant annet julenissen, nissemor, reinsdyr og en skummel jervefamilie. Mange har allerede øvd hver for seg, og i disse dager jobber amatørteateret med å sette sammen alle delene til en fullstendig julemusikal.

MANGE SKAL VÆRE MED

Stykket har premiere 27. november, og vises totalt åtte ganger i denne omgang.

- Jeg tror vi er nærmere 70 stykker på scenen. Litt av poenget med å skrive selv var også at vi er et stort teater, med mange som vil være med, og da trengte vi et manus med roller til mange, sier Østby.

LES OGSÅ: Skaper kulturell boltre­plass for alle i Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.