– Teatret var godt i gang med innstuderingen, da meldingen kom fra rettighetsinnehaveren – Rogers & Hammerstein Teatrical Europe – at teatret ikke fikk tillatelse til å bruke det manuset teatret hadde arbeidet etter, sier leder i Eidsvoll amatørteater, Eline B. Lorentzen, i en pressemelding.

Eidsvoll amatørteater spilte «Oklahoma!» i år 2000 med stor suksess. Det er den største publikumssuksess i hele teatrets 40 år lange historie: 18 utsolgte og 3.600 publikummere i Søndre Samfund. Det var denne suksessen teateret nå ville gjenskape.

LES OGSÅ: Ingen 40-årskrise å snakke om – tvert om

– For å få tillatelse til å fremføre «Oklahoma!» måtte det lages en ny oversettelse. Teatret fikk hjelp til det. Det viste seg imidlertid at det ikke bare var snakk om en ny oversettelse, men en helt ny versjon av musikalen. Etter grundig overveielse fant teatret ut at med denne nye versjonen – kombinert med krav rettighetsinnehaveren satte – var det ikke mulig for teatret å gå videre i prosessen, sier Lorentzen.

- Teatret beklager sterkt situasjonen som har oppstått. «Oklahoma!» skulle være teatrets 40-års jubileumsforestilling, avslutter hun.

LES OGSÅ: 40 år med suksess: – Jeg ante da ikke at det skulle gå sånn

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.