Alexandra Rotan (21) og Stella Mwangi (31) må finne seg i et kraftig favorittstempel før den norske MGP-finalen som går av stabelen i Oslo Spektrum 10.mars. Sammen med Grand Prix-konge Alexander Rybak, er Romerike-duoen bookmakernes heteste tips til å stikke av med seieren og representere Norge i den internasjonale finalen i Lisboa i mai.

LES OGSÅ: To eidsvollinger blant årets MGP-artister

Vanskelig å slå

- Dette er svært dyktige jenter som utfyller hverandre perfekt. De har en meget sterk låt i ”You got me”, og internasjonal rutine i massevis. Samtidig er de unge og ”hippe” nok til å treffe den yngste målgruppen. Eidsvoll stiller rett og slett med en kruttsterk kombo som skal bli vanskelig å slå å Spektrum, sier spillanalytiker Frank Porturas i ComeOn!

Porturas har i årevis fulgt norske musikkonkurranser tett, og har solid CV på å plukke ut riktig vinner. Senest under høstens «Stjernekamp» da han tippet Adam Douglas som vinner allerede før konkurransen var i gang.

- Vinnerformelen i TV-sendte musikkonkurranser er alltid en miks av talent, låtmateriale, personlighet og skjermtekke. Derfor ligger det også i kortene at Alexander Rybak kommer til å gjøre det skarpt i år. Han er den moderne Grand Prix-kongen i Norge etter seieren i 2009, sier spillanalytikeren.

Store forskjeller

Mens man får fire ganger innsatsen om man setter pengene på Rotan/Mwangi eller Rybak, får man til sammenlikning 50 ganger innsatsen om man setter pengene på den tidligere «The Voice»-deltageren Nicoline Berg Kaasin og hennes låt «Light me up».

- Ingenting galt sagt om Nicoline. Hun er både søt og flink, men låta blir trolig for svak i dette selskapet. Det blir på mange måter litt rått parti når du skal opp mot tidligere MGP-vinnere som Stella og Rybak, sier Porturas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.