I all hemmelighet har lensmannsbetjent Hugo Aurdal pleiet sin kontakt i Oslo, en muskelmann og pengeinnkrever som er kjent i underverdenen. 

Lensmannsbetjent Hugo Aurdal ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor snøt med dette Oslo politikammer for æren med å finne de verdifulle bildene til Arne Ekeland (84).

– Gratulerer, Hugo! Glimrende jobbet, var lensmann Asbjørn Nerbøs hilsen.

Maleriene er funnet og tilsynelatende uskadet i forhold til at enkelte ble skåret ut av blindrammene da de ble stjålet i atelieret på Bøn mellom 14. og 20. november 1991.

Det var stille, men hektisk ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor natt til lørdag : I 01-tiden ankom Hugo Aurdal alene, i sivil og lånt bil for anledningen, med et av Norges mest verdifulle billass av kunst. Til sammen 29 malerier, ble brakt i all hast til et trygt sted.

– Moderne sagt er vi etterforskningsmessig sett bare ved et delmål i denne saken nå når maleriene er kommet til rette. Saken er ikke helt løst før tyven eller tyvene er funnet, sier lensmann Asbjørn Nerbø.

150 ønsker bolighjelp

Resultatene av spørreundersøkelsen som ble holdt i regi av Luftfartsverket i februar for å kartlegge forhold rundt erstatningsboliger, viser at 150 husstander ønsker hjelp til å skaffe ny bolig, tomt eller brukt bolig i Jessheim-området, skriver lokalavisen 15. juni 1993.

I slutten av februar ble det sendt ut informasjon og spørreskjema til eierne av de 240 boligeiendommene i Ullensaker kommune som vil bli berørt av grunnervervet for flyplassen etter daværende reguleringsforslag.

Med 207 innkomne svar gir dette en svarandel på 85 prosent. Ved spørsmål om stedsvalg i forhold til Jessheim sentrum svarte 47 at de ønsket å bosette seg nordvest for Jessheim, 34 sørøst og 52 mest mulig sentralt. 13 har oppgitt annet stedsvalg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.