Ekornbildet har ligget i bakhodet til juryen i hele sommer, og vi har ventet og snakket om når det kommer et som er bedre. Etter vår mening skjedde ikke det, og derfor går bildet til Hanne Guro Rønning til topps.

Hva som er et godt bilde eller ei, kommer helt an på øynene som ser. Men visse faktorer er avgjørende, først og fremst den fototekniske delen. Uskarpe bilder, eller feileksponerte sådanne, kommer svært sjelden på pallen, for eksempel.

Vi ser at bildet til Hanen Guro er arrangert, eller rettere sagt at hun har satt ut handlevogna med nøtter i, men å arrangere selve øyeblikket er helt umulig. Alle som har sett et levende ekorn vet at småtassene sjelden står stille i mer enn et par sekunder. Så Hanne Guro har hatt svært liten tid på seg til å ta dette bildet, og det vitner om tålmodighet og vilje.

De andre finalebildene er også gode, og var favoritter hos noen jurymedlemmer. Så selv om førsteplassen er vel fortjent, kunne det fort gjort vært et annet som hadde stukket av med seieren. De andre finalebildene ser du i bildegalleriet øverst.

Vi takker uansett for i år, og har bare en ting å si: Ta mange bilder hele tiden.

Se alle bildene i konkurransen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.