Fakkelsenteret på Jessheim – det mest omdiskuterte byggverk på disse kanter på lange tider – står ferdig. Den offisielle innvielse finner sted i morgen – torsdag, skrev Eidsvold Blad i sin ekstrautgave 30. oktober 1968.

Det var forsikringsselskapet Vesta/Hygea som var byggherre.

– Det var snøstorm på åpningsdagen og tre dager til ende. Fakkelsenteret var åpent i hver ende og snøen føyk rett gjennom, minnes Haakon Dahl i et intervju med EUB i 2013. Han og kona Mette åpnet Jessheim Optiske i det nye senteret.

Blant butikkene man fant i det nyåpnede Fakkelsenteret var Romerike Bua AS, Alf Sveen, Ullensaker VVS, Nyborg og Weflen AS, Gardermoen Sport, Skobutikken, Finn Ruud AS, Jessheim Optiske Forretning, Jessheim Elektriske, H. Furuseth, Ullensaker Sparebank, Eva Parfymeri, Sverre Knutsen, Narvesen, Terrassen, Finn Fossum, Yngvar Petlund, Vegels Bokhandel, Presanghuset, Romerike Radio Senter AS, Odd Øiesvold & Co, Kværndalens Uldvarefabrik, Sentrum Blomster, H. Henriksen og Johan O. Larsen.

LES OGSÅ: For 50 år siden åpnet Fakkelsenteret

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.