De var der alle - ordførere på Øvre Romerike, samferdselsminister og sjefer i NSB Gardermobanen. Sammen gledet de seg med Eidsvolls innbyggere da den nye stasjonen ble åpnet i går. For seks år siden var situasjonen en annen. Da lå det an til jerbanebygging kun fram til den nye flyplassen, skrev Eidsvold Blad 9. oktober 1998.

Intensjonen var nemlig å bygge ny jernbane fra Oslo til Gardermoen, så fikk den siste biten nordover til Eidsvoll vente til 2001. Eidsvoll kommune kjempet og seiret.

Det ble samferdselsminister Odd-Einar Dørums glade oppgave å skjære over snora til den nye stasjonsbygningen.

– Dette har vært et kollektivt løft, sa Dørum

I Nannestad ble det feiret med både kulturkveld og 1800 «flyplassgaver» som ble delt ut. Alle bygdas skoleelever, barnehagebarn, beboere på sykehjem og institusjoner fikk en «flyplassgave» - en pakke med en kakebit, en boks yoghurt, frukt og spesiallaget pin.

– Tv-programmet fra flyplassåpningen om kvelden 7. oktober fikk en mildt sagt blandet mottakelse. Til tross for en påkostning i mangemillionersklassen, ble det påstått at dette var et program langt fra folkelig underholdning og så unorsk som vel mulig. Folkelig var imidlertid Nannestad kommunes kulturkveld i kommunehuset dagen derpå, et program som ble godt mottatt av publikum, skrev Eidsvold Blad.

I samme avis står Egil Nyaas på Sør-Gardermoen fram. Han frykter ulevelig utemiljø som følge av flyplassen.

– Vi har merket flyttingen av flytrafikken fra Fornebu til Gardermoen godt, slår Egil Nyaas fast.

– Inne går det greit. Jeg frykter imidlertid at det vil bli ulevelig ute. Å gå en rolig søndagstur kan man bare drømme om heretter, mener Nyaas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.