Else Kåss Furuseth besøkte nylig musikk-, dans- og dramalinja på Jessheim videregående skole i forbindelse med oppstarten av elevenes store fellesforestilling "Dødsens".

ALVORLIG TEMA

- De siste årene har vi valgt et felles tema som brukes i det musikalske og sceniske arbeidet. Årets tema er døden. Det er et stort og alvorlig tema, og sånn sett annerledes enn de temaene vi har hatt i de tidligere forestillingene våre. Men døden er et veldig sentralt tema i kunsten, og er på den måten et spennende og sentralt valg, sier prosjektlederne Anne Kværner og Margrete Augdal.
Kåss Furuseth kommer selv fra Ullensaker og har hatt stor suksess med stykket «Kondolerer», som handler om hvordan livet går videre etter tragedier.

- VELDIG BERØRT

- Vi synes det er viktig å tenke felles rundt temaet før vi begynner forestillingsarbeidet for alvor. At Else Kåss Furuseth kunne komme til oss og snakke for og med elevene, ble en veldig fin intro til prosjektet. Else Kåss Furuseth greier å snakke om døden på en likefram måte. Hun ivaretar alvoret og det triste i forhold til død, psykisk sykdom og selvmord, men har også en fantastisk humor i det hele. Både elever og lærere ble veldig berørt av å høre på henne, sier lederne.
«Dødsens» har premiere 15. mars i Ullensaker kulturhus.
LES OGSÅ: Pianokrakken knakk under introen til «Spikke, sage, lime, banke»