Else Kåss Furuseth besøkte nylig musikk-, dans- og dramalinja på Jessheim videregående skole i forbindelse med oppstarten av elevenes store fellesforestilling "Dødsens".

ALVORLIG TEMA

- De siste årene har vi valgt et felles tema som brukes i det musikalske og sceniske arbeidet. Årets tema er døden. Det er et stort og alvorlig tema, og sånn sett annerledes enn de temaene vi har hatt i de tidligere forestillingene våre. Men døden er et veldig sentralt tema i kunsten, og er på den måten et spennende og sentralt valg, sier prosjektlederne Anne Kværner og Margrete Augdal.
Kåss Furuseth kommer selv fra Ullensaker og har hatt stor suksess med stykket «Kondolerer», som handler om hvordan livet går videre etter tragedier.

- VELDIG BERØRT

- Vi synes det er viktig å tenke felles rundt temaet før vi begynner forestillingsarbeidet for alvor. At Else Kåss Furuseth kunne komme til oss og snakke for og med elevene, ble en veldig fin intro til prosjektet. Else Kåss Furuseth greier å snakke om døden på en likefram måte. Hun ivaretar alvoret og det triste i forhold til død, psykisk sykdom og selvmord, men har også en fantastisk humor i det hele. Både elever og lærere ble veldig berørt av å høre på henne, sier lederne.
«Dødsens» har premiere 15. mars i Ullensaker kulturhus.
LES OGSÅ: Pianokrakken knakk under introen til «Spikke, sage, lime, banke»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.