Og det var valuta for pengene. Lokalhistorie, humor og alvor i en salig blanding. Forestillingen fikk stående applaus fra publikum.

VAKKERT

Været skulle man ikke klage på under premieren. Sola strålte og skapte en enda vakrere «scene». For vakkert var det. Med Løntjernbråten i forgrunnen og Holsjøen i bakgrunnen.

LES OGSÅ: Det er fortsatt gull der oppe i Gullverket

FOR STORE OG SMÅ

Forestillingen handlet om en familie som bodde på Løntjernbråten. Fattige og med lite mat. Men problemene skulle balle på seg. En engelskmann ville ha gården. Mannen i huset blir beskyldt for mord og en holder på å gifte seg med en ku. Noe for enhver smak, med andre ord. Publikum så ut til å elske det. Stadige klappepauser og latter kunne roe nervene til skuespillerne.

UTSOLGT

Det er totalt fire forestillinger, med kapasitet til 250 publikummere per forestilling. Allerede før premieren lørdag, var alle forestillingene utsolgt. Totalt 1000 personer besøkte Lønntjernbråten denne helgen.

SE BILDER: Flere bilder i dette bildegalleriet

FOLKELIG

Hanne Irene Østby, som både er manusforfatter sammen med Arne Sundli, og regissør til stykket, fortalte tidligere i uken at de har tøyd strikken litt.

- Selv om forestillingen er basert på faktiske personer og hendelser, kunne vi ikke la være å tøye strikken litt. Vi ville skille oss fra det tradisjonelle spelet, som ofte er mørkt og tragisk, og lage en folkelig musikalsk komedie, om enn med alvorlig undertoner, sa hun. Og en komedie som slo an ble det.

VELDIG FORNØYDE

Østby var strålende fornøyd etter premieren.

- Lufta har liksom gått litt ut av meg. Hva skal man si? Dette gikk over all forventning og jeg er strålende fornøyd.

- Jeg er overrasket over hvor mye latter det kom fra publikum. Det var mye mer latter enn forventet. Det er jo kjempekult, sier Østby.

LES OGSÅ: Østby: - Dette blir et unikt og annerledes uteteater

UTROLIG STOLT

Eline Birkeland Lorentzen som er leder i Eidsvoll Amatørteater forteller om hvor stolt hun er over gjengen sin.

- Skuespillerne har kastet seg over oppgavene de har fått med liv og lyst. I tillegg til manusforfattere, regissør og skuespillere, har vi mange frivillige som har gjort en uvurderlig innsats. Teateret er avhengig av denne frivillige innsatsen. Jeg er stolte av dem alle, sier hun.

- Og det var så morsomt å se dem framføre for et publikum i dag. De ga virkelig alt og gikk skikkelig inn i rollene sine, legger hun til.

STORKOSTE SEG

Det var om lag 250 personer som så premieren. Store og små. Jorunn og Kjell-Terje Halvorsen var noen av dem.

- Dette var virkelig en opplevelse. De var kjempeflinke, sier Jorunn.

De forteller at de tidligere har vært og sett jernverksspillet i Feiring, og at de liker utendørsteater.

- I tillegg syns jeg det er artig å få med meg en del av lokalhistorien her oppe. Skildret i et skuespill, sier Kjell-Terje.

- Jeg må si jeg er imponert over det jeg så i dag. De er veldig dyktige til å være et amatørteater, sier Journn.

- Det er viktig å støtte opp når bygda byr på noe. Kultur er viktig, legger Kjell-Terje til.

LES OGSÅ: Full Farmen-feber, gården er blitt en gullgruve

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.