Vil herved sende en stor takk til Eidsvolls store hedersmann og gründer. Dette for alt hva han har gjort for Eidsvolls befolkning og andre som flittig brukere av Mistberget.

Rolf har dessverre trukket seg fra styret, Mistbergets venner av 1985. Det er 34 år det, og ikke få timer med dugnadsarbeid. Han veit vel ikke selv en gang antall dager og timer gjennom disse 34 årene. 

Reagerte på at branntårnet skulle rives

Det hele startet høsten 1985. Eidsvoll kommune satte et lite stykke i Eidsvold Blad (navnet på avisen den gang). Det gamle branntårnet oppe på Mistbergtoppen skulle rives og fjernes. Tenk det gamle landemerket, branntårn og yndet turmål skulle fjernes. Brannhytta var i så dårlig forfatning og risikofylt for de som benyttet seg av tårnet. Hva hadde Mistberget vært uten branntårnet? Det hadde ruvet der oppe siden 1930-tallet.

Rolf Myhrer, populært kalt «Myhrern» reagerte, og kalte sammen til møte på Nebbenes kafeteria. Da ble Mistergets vener av 1985 stiftet og styret ble satt sammen. Vedtekter ble laget og en del søknader til Eidsvoll kommune ble stilet og sendt. Samt til grunneierne.

Det tok litt tid før svaret kom, men i tolvte time fikk Mistbergets venner av 1985 kjøpt tårnet for kr. 1,00.

Slag i slag

Eidsvoll kommune fraskrev seg alt ansvar der oppe. Heldigvis støttet med midler til forskjellige gjøremål. Rolf og de andre i styret satte i gang med dugnadsarbeidet. Først ny tårnhytte, den gamle ble fjernet og den nye hytta opp 16 meter. Det ble benyttet helikopter til dette arbeidet. Neste skritt var avtrede oppe på toppen.

Så gikk det slag i slag, krakker, bord og sittegrupper. Mange fine utsiktsposter oppe på toppen og områdene rundt.

Tre gapahuker, den ene ved Sløssvangsputten, med ei fin brygge ute i vannet. Godkjente bålplasser, klopper over våtmarkene, sikring ved gruva og ikke minst, ryddet og merkede turstier. En fin parkeringsplass i Åsleia med gratis parkering.

Oppussing av ståltårnet med Veritas-kontroll ca. hvert 10. år. Det skal være trygt å ferdes der oppe, selv om det er på eget ansvar. Siste men ikke minst, Mistbergdagen er første helga i september.

Pågangsmot og arbeidsinnsats

Jeg tror ikke Rolf har tenkt å hvile på sine laurbær selv om han har tenkt seg ut av styret. Nei, håper og tror vi ser han i Mistberget med hammer, øks og sag. Det er stadig vedlikehold, nå må det skiftes tak på tårnhytta, og det er værhardt der oppe.

Ennå en gang, en stor takk til Rolf og kara, for enormt pågangsmot og arbeidsinnsats opp på Mistbergtoppen og områdene rundt.

Tenk på dette alle dere som benytter dere av fasilitetene i Mistberget.

Anna Karin Blakkisrud Kruke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.