• Viktig TRADISJON: For Edith Holm og barnebarnet Tuva Holm (6) har tenninga av julelysene i Sundet blitt en viktig førjulstradisjon.

Søndag ettermiddag samlet både store og små seg i Sundet. Det var igjen klart for tenning av både julegater og julegran. For mange har dette blitt en viktig tradisjon som markerer starten på førjulstida.

– Vi har vært her siden Tuva var to år. Dette er en veldig viktig tradisjon for oss siden vi begge er så glad i lys og jula, sier Edith Holm.

Hun og barnebarnet Tuva Holm (6) aktet ikke å bryte tradisjonen, og venta i spenning på at julegatene skulle tennes. Før den tid hadde duoen også fått et lite glimt av nissen som for anledningen kom med hest og kjerre.

SETTER PRIS PÅ LYSENE

– Jeg tror julejulegatene betyr veldig mye for julestemninga i Sundet. Det ser ut til at veldig mange setter stor pris på det, sier Ivar Nakken, som er godt fornøyd med oppmøte under årets dugnad for å få lysene opp i gatene.

SJETTE ÅR PÅ RAD

Selv om det er en lang tradisjon for julegrantenning i Sundet er det ikke så altfor mange år siden girlanderne nok en gang var på plass. I 2012 tok Nakken initiativ til å henge opp girlandere i Sundets gater etter flere års opphold. Dette var et forslag som fikk bred støtte, og i år skulle de tennes for sjette år på rad.

FIKK MED SEG RØVERNE

Ordfører John-Erik Vika fikk det ærefulle oppdraget med å tenne årets julegater, men fikk heldigvis god hjelp fra røverne Kasper, Jesper og Jonatan. De hadde tatt turen fra Kardemommeby for å oppleve skikkelig førjulsstemning i Eidsvoll.

– Det har vært en fantastisk flott innsats fra både gårdeiere og de frivillige som har gjort i stand årets julegater, sa Vika før han tente lysene.

Ifølge ordføreren var det svært passende å tenne julelysene i Sundet på en dag med snø og kuldegrader.

FORNØYDE RØVERE

Røverne var strålende fornøyd med både sangen til Kor d Let og musikken til Vilberg skolekorps, men hadde ingen planer om å gi seg med ablegøyene og sendte folk i retning Bankplassen. Der ble det mer sang og musikk fra kor og korps. I tillegg underholdt dansere fra Eidsvoll Ballettsenter, og det ble sang fra en gruppe 11-åringer som hadde overnatta i Eidsvoll kirke under årets Lys Våken-opplegg.

TENTE LYSENE

Til slutt var det endelig klart for ettermiddagens høydepunkt. Lilly Renee Lauten er prest i Råholt kirke og tente lysene på årets julegran, folkemengden samla seg for å gå rundt juletreet, og etter litt overtaling med både sang og tilrop kom julenissen med godteposer til barna.

LES OGSÅ: Gi smokken din til nissen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.