Dimmu Borgir slipper i disse dager sin tiende studioplate, Eonian. Den markerer også bandets 25-årsjubileum og har fått strålende anmeldelser verden over.

Dimmu Borgir startet karrieren på Jessheim, og har blitt pionérer innen symfonisk black metal. Bandet har vært kjent som Norges fremste kultureksport, med internasjonalt millionsalg. Eonian kombinerer det episke og symfoniske med det mørke, samtidig som de hyller alle epoker i bandets historie.

VIKTIG

– Jeg har levd og åndet for dette bandet 24/7 i over 25 år, så denne utgivelsen blir ekstremt viktig for meg personlig og som en markering for våre fans, sier Stian Thoresen (Shagrath) fra Jessheim som startet bandet sammen med blant andre Sven Atle Kopperud (Silenoz) fra Nannestad.

HUSKER DU DETTE: Mayhem inntok Jessheim

De har ofret mye blod, svette og tårer gjennom tidene, og i denne albumprosessen.

– Man blir som brødre og familie når man jobber sammen så tett i 25 år. Det er mye passion og engasjement, og noen ganger går det en kule varmt, men dette ser jeg på som en styrke, forklarer han.

– Musikken er jo et utløp av indre følelser. Dette albumet er en blanding av olje og vann, med utallige kontraster og stemninger. Det føles veldig godt å endelig få sluppet beistet fri fra fangenskap! Vi har jobba iherdig med denne plata i mange år, og det er noe vi tror vil gjenspeiles i lytteropplevelsen, sier Shagrath.

DYBDE OG DETALJER

- Jeg tror aldri vi i Dimmu Borgir har dedikert så mye tid til skapelsesprosessen rundt et album som vi har gjort på dette. Vi har fokusert på dybden og detaljene og hentet inspirasjon fra hele Dimmu Borgir katalogen, men likevel skapt noe nytt. Eonion er en hyllest til både svartmetallen og vår historie, fortsetter Silenoz.

Eonian betyr evigvarende, og albumet handler om hvordan mennesker forholder oss til konseptet tid.

- Tid og rom, hvis man ser bort fra hva vi vanligvis forbinder med det, eksisterer bare her og nå, det evige nuet. Det er dette vi hinter til med tittelen. På hver skive starter man med blanke ark, og vi tar alltid den vanskeligste veien, sier Silenoz med et smil og fortsetter;

- Noen ganger tar musikken oss med til et sted vi aldri hadde forventet å ende opp på da vi startet reisen. Vi liker å utfordre oss selv, og med det også utfordre lytteren. Hele poenget med tematikken på denne platen er at lytteren selv skal lage egne tolkninger, forklarer Silenoz.

- Vi håper at Eonian vil ta med lytteren på en individuell reise. Det kan være en krevende reise, men hvis man tar seg tid og går i dybden er det et helt univers å utforske, avslutter Shagrath.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.