– Eidsvoll 1814 er et kjempeflott museum som alle i Eidsvoll og Akershus er stolte av. Jeg synes likevel de ikke får den oppmerksomhet som de fortjener. Jeg ønsker derfor å nominere Eidsvoll 1814 til «Årets museum 2018», sier Salvesen til EUB.

Aktivt og innovativt

Årets museum er en nasjonal museumspris som deles ut årlig i forbindelse med Det nasjonale museumsmøtet. Målet med prisen er å påskjønne godt museumsarbeid og å inspirere museer til innovativ og nyskapende virksomhet av høy kvalitet. Juryen som utpeker prisvinneren består av tre uavhengige medlemmer, og utnevnes av styret i Norges museumsforbund. Årets museum skal gå til et museum i Norge som oppfyller ICOMs museumsdefinisjon og som har vist evne til nyskapende virksomhet og god forankring i samfunnet. Det skal være et museum som arbeider aktivt og innovativt med fornying, forskning, formidling eller forvaltning av samlingene, eller som har vist evne til nytenking om museets samfunnsrolle.

Imponert over kvaliteten

– Jeg tenker særlig på grunn av planleggingen og gjennomføringen av «Ta over 2017» gjør dem kvalifisert til å bli nominert. Dette arrangementet utgjorde et høydepunkt for demokratilæringsprosjektet fra Eidsvoll 1814. I forbindelse med stortingsvalget 2017 tok 80 førstegangsvelgere fra Eidsvoll videregående skole over Eidsvollsbygningen og hele museumsdriften. «Ta over» var i seg selv blant de mest omfattende formidlingstiltakene ved norske museer i fjor, og samtidig den største satsingen på unges medvirkning og co-creation og skape sammen med publikum. Jeg var imponert over kvaliteten og spennet over den jobben som elevene fra Eidsvoll videregående hadde fått til. Alt fra skuespill og debatter, men også kantine og ikke minst sosiale medier, sier Salvesen.

Tidligere vinnere:

2006 Internasjonalt Kultursenter og Museum

2007 Museumssenteret i Salhus

2008 Lillehammer Kunstmuseum

2009 Jærmuseet

2010 NTNU Vitenskapsmuseet

2011 Norsk Teknisk Museum

2012 Vest-Telemark Museum

2013 Popsenteret i Oslo

2014 KODE Kunstmuseene i Bergen

2015 Nynorsk kultursentrum

2016 Vest-Agder-museet

2017 Nordnorsk Kunst-museum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.