Det var et begivenhetsrikt år som journalist for lokalavisen, og blant de mange høydepunkter er det vanskelig å plukke ut noen få glimt fra året som har gått.

VINTER TIL VÅR

Likevel er det noe som gjør ekstra inntrykk, og som helgevakt er jeg så heldig og få være med på mye av det flotte som skjer, spesielt kulturliv, ungdoms- og idrettsarrangementer. Når året nå er over er det lett å glemme at det startet med nydelig vintervær og full aktivitet i løyper og skibakker. I Åslia skisenter var det full fart og Super-G på starten av året, og deretter fulgte noen iskalde uker som kom som bestilt for ivrige ispilkere på Nordbytjernet.

Ett av årets høydepunkter er mai måned og det er tid for å ta turen til Eidsvollsbygningen, der det også var flere begivenheter. Som da 7.-generasjons etterkommer av Carsten Anker, Erik Anker, kom på besøk og fortalte den spennende historien om sin forfars tid, etter møysommelig graving i gamle arkiver. Mai er også tiden for ulike minnemarkeringer fra hendelsene under krigen, og særlig minnestunden for de falne på Trandumskogen sitter sterkt i minnet når jeg reflekterer tilbake.

FESTDAGER I SUNDET

I slutten av fellesferien inntok den yngre generasjon fokuset da forventningene var skyhøye foran besøket av de unge popidolene Marcus & Martinus på Skjoldnestangen under Sunddagene, som ble arrangert for aller første gang. Tusenvis av unge fans sørget for en elektrisk stemning og en fantastisk morsom konsertopplevelse - selv for oss som er litt eldre enn målgruppen til de unge popheltene.

Nok en sak av litt mer alvorlig karakter - og det på en rekordvarm sommerdag i august - dukket opp da det i løpet av sommerukene oppsto fullstendig kaos i passkontrollen på Gardermoen. Midt i fellesferien hadde politiet ved flyplassen et svare strev med å avvikle trafikken, og advarte om sikkerhetssituasjonen ved landets hovedflyplass. Fra kaos til gårds-idyll gikk reisen da det tradisjonelle Åpen gård-arrangementet denne gang ble arrangert ved Sandholt gård i Eidsvoll. Også her var det nesten litt kaos-lignende tilstander da tusenvis av besøkende inntok det idylliske gårdstunet hos ekteparet Gunn Bente og Elling Sand.

Alt i alt oppsummert - et år fylt med både kalde og varme stunder, utfordringer, glede og både små og store begivenheter.

Se alle bildene i Heges årskavalkade i denne bildeserien