Ida Maria Pedersen og Daniel Nelsen Dale går henholdsvis 1.- og 2.-klasse på Musikk, dans og drama ved Jessheim videregående skole. De ser fram til å bli med over fra gammel til ny skole som tas i bruk fra neste skoleår.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir mye større, og da slipper vi å farte ned hit hver gang det er programfag. Alt blir mye nærmere, og ordentlig fint lagt opp på musikk, dans og dramalinja, sier Daniel.

For inntil ny skole er på plass er hverdagen den at elevene flytter rundt fra aula på skolen til andre øvingssteder i nærområdet som kulturhus, kulturskole og folkehøyskole.

– Vi har vært nomader, sier Margrete Augdal med et smil.

Med ny skole får både elever og ansatte ett sted å være.

– Nå får vi forestillingslokale på skolen, dramasaler, to dansesaler, lydstudio og masse øvingsrom. Dette blir noe helt annet, sier Anne Kværner, som understreker at samarbeidet med det øvrige kulturlivet på Jessheim har vært veldig bra.

I tillegg utvides studietilbudet med 15 nye plasser på musikk, mens det opprettes en helt ny danselinje med 15 plasser. Kapasiteten blir dermed dobbelt så stor da trinnene er fylt opp.

GRAVØL

Forestillingen «Dødsens» ble vist i Kong Rakne under kulturuka og var det siste fellesprosjektet før musikk og drama flytter inn i nye skolelokaler.

– Dette er på en måte gravøl for den gamle skolen. Det var ikke noe vi tenkte på forhånd, men forestillingen heter «Dødsens» og da passer det at dette er siste forestillingen hvor forberedelsene er gjort ved den gamle skolen. Til neste år gjenoppstår musikk, dans og drama i ny drakt, sier Kværner og Augdal, som begge er prosjektledere.

Dette er en forestilling med drama og musikk rundt døden.

-Årets tema er jo litt kontroversielt, døden er et stort og alvorlig tema. Samtidig har døden likevel alltid hatt en sentral rolle i all kunst, forteller prosjektlederne.

PLASS TIL HUMOR

Likevel er det ikke bare sorgen.

– Når jeg først hørte om stykket så tenkte jeg at det ville bli trist, men vi har også gjort noen innslag veldig morsomme, sier elev Ida Maria Pedersen.

De har hatt Else Kåss Furuseth innom skolen for å holde foredrag om å være morsom og alvorlig rundt døden.

– Jeg personlig synes dette er et greit tema å ha med å gjøre, for det er noe alle kjenner seg igjen i. Vi har gjort noen av numrene litt humoristiske, tross temaet, for å ta seriøsiteten litt vekk, sier Daniel.

LES OGSÅ: Danset inn i kulturuka