Ida Maria Pedersen og Daniel Nelsen Dale går henholdsvis 1.- og 2.-klasse på Musikk, dans og drama ved Jessheim videregående skole. De ser fram til å bli med over fra gammel til ny skole som tas i bruk fra neste skoleår.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir mye større, og da slipper vi å farte ned hit hver gang det er programfag. Alt blir mye nærmere, og ordentlig fint lagt opp på musikk, dans og dramalinja, sier Daniel.

For inntil ny skole er på plass er hverdagen den at elevene flytter rundt fra aula på skolen til andre øvingssteder i nærområdet som kulturhus, kulturskole og folkehøyskole.

– Vi har vært nomader, sier Margrete Augdal med et smil.

Med ny skole får både elever og ansatte ett sted å være.

– Nå får vi forestillingslokale på skolen, dramasaler, to dansesaler, lydstudio og masse øvingsrom. Dette blir noe helt annet, sier Anne Kværner, som understreker at samarbeidet med det øvrige kulturlivet på Jessheim har vært veldig bra.

I tillegg utvides studietilbudet med 15 nye plasser på musikk, mens det opprettes en helt ny danselinje med 15 plasser. Kapasiteten blir dermed dobbelt så stor da trinnene er fylt opp.

GRAVØL

Forestillingen «Dødsens» ble vist i Kong Rakne under kulturuka og var det siste fellesprosjektet før musikk og drama flytter inn i nye skolelokaler.

– Dette er på en måte gravøl for den gamle skolen. Det var ikke noe vi tenkte på forhånd, men forestillingen heter «Dødsens» og da passer det at dette er siste forestillingen hvor forberedelsene er gjort ved den gamle skolen. Til neste år gjenoppstår musikk, dans og drama i ny drakt, sier Kværner og Augdal, som begge er prosjektledere.

Dette er en forestilling med drama og musikk rundt døden.

-Årets tema er jo litt kontroversielt, døden er et stort og alvorlig tema. Samtidig har døden likevel alltid hatt en sentral rolle i all kunst, forteller prosjektlederne.

PLASS TIL HUMOR

Likevel er det ikke bare sorgen.

– Når jeg først hørte om stykket så tenkte jeg at det ville bli trist, men vi har også gjort noen innslag veldig morsomme, sier elev Ida Maria Pedersen.

De har hatt Else Kåss Furuseth innom skolen for å holde foredrag om å være morsom og alvorlig rundt døden.

– Jeg personlig synes dette er et greit tema å ha med å gjøre, for det er noe alle kjenner seg igjen i. Vi har gjort noen av numrene litt humoristiske, tross temaet, for å ta seriøsiteten litt vekk, sier Daniel.

LES OGSÅ: Danset inn i kulturuka

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.