– Jeg var så nervøs da jeg skulle opptre. Jeg satte meg ned med gitaren og skalv, og jeg glemte teksten før jeg begynte, ler Natalie Poulsen. 16-åringens personlige låt berørte juryen  -som sendte henne videre til fylkesfinalen.

Bestevenn

– Låta handler om bestevenninna mi, og at jeg faktisk gjør mitt beste, sier låtskriveren og gitaristen som har en særegen og vakker stemme.

– Jeg trives best akustisk og jeg har lyst til å lage musikk som betyr noe, sier den unge artisten som har søkt musikk, dans og drama på Jessheim fra høsten av.

STO I FARE FOR Å BLI AVLYST

To uker før UKM gikk av stabelen var det kun to påmeldte innslag i Hurdal. Da tok UKM-komiteen grep. De presenterte konseptet for hver av 4.-10. klassene på Hurdal skole, og responsen gikk til himmels. 

Etter at hele arrangementet stod i fare på grunn av lav påmelding skjedde det mye de siste to ukene. Totalt femten sceneinnslag og seks kunstnere endte opp med å vise frem talentene sine. 

kvalitet og bredde

– Dette skapte et stort engasjement, og vi endte opp med en påmelding vi er kjempefornøyde med. Innslagene var av høy kvalitet, og viste samtidig bredde i både alder og sjanger, forteller kulturkonsulent Lise Lotte Solberg.

– trygt miljø

Manuel Olsen (9. kl.) og Siw Anette Moseng (10. kl.) var kveldens konferansierer. De loste publikum og deltakere sikkert gjennom forestillingen.

– Jeg følte at jeg ble komfortabel på scenen dagen før. Det gir meg en blanding av glede og tro på meg selv. Tabber jeg meg ut, så gjør det ingenting, det er et trygt miljø her, sier Manuel Olsen.

lærer av andre

Marie Øverli (11) synes det var gøy å delta på UKM.

–En lærer mye av andre. Jeg har for eksempel lært teknikk om mikrofonbruk, sier elleveåringen som sang Sondre Justads låt «Ikke som de andre». Hun forteller at hun er opptatt av å vise følelser.

–Man kan synge om hvor bra livet er, og hvor bra man har det, sier ellevåringen.

psykisk dans

I den andre enden av skalaen beffant Hedda Sofie Haugjord Rølsåsen (13) seg.

– Mange unge sliter psykisk. Jeg ville vise hvordan én av disse kan ha det, forklarer hun om dansenummeret som inneholdt kraftige doser kroppsspråk.

– I mitt hode handler dansen om ei jente som er litt redd for seg selv, som har mye følelser. Mange kom bort til meg og sa de ble rørt av den, smiler trettenåringen.

FAKTA: Videre til UKM-finalen

Kunst:

 • Hedda-Sofie Hellebergshaugen Jahr, 15 (maler og tegner)
 • Tore Eriksrud, 15 (tredreier)
 • Ung i Hurdal (7. og. 10. trinn v/ Hurdal skole, foto)
 • Lydia Hoel-Knai, 15 (tegner, maler)
 • Jodi Mortensen, 15 (tegner, maler)
 • Denny Saifha P. Rognstad, 17 (tegner)

Sceneinnslag:

 • Maren Opland Tangen, 10 (sang)
 • Natalie Poulsen, 16 (gitar og sang)
 • Thula Marie Høgmo, 15 (diktforfatter og -oppleser)
 • Hedda Sofie Haugjord Rølsåsen,14 (dans)
 • Marthe Bjørtomt, 15 (vokal og gitar)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.