• FORNØYD ARRANGØR: Daniel Nordmeland, tur- og aktivitetsansvarlig i Ullensaker Turlag, gledet seg over stor oppslutning og en super vinterdag for turfolket som ble med på Kom deg ut-dagen ved Nordbytjernet søndag formiddag.

I år markeres DNTs 150-årsjubileum og turlaget slo derfor litt ekstra på stortromma med en rekke aktiviteter for store og små, samt gratis pølser og varm drikke til turfolket.

– I dag er det bursdagsfest, og i den forbindelse kjører vi også startskuddet for etableringen av Barnas Turlag her i Ullensaker, forteller Daniel Nordmeland, tur- og aktivitetsansvarlig i Ullensaker Turlag. Barnas Turlag er en underaktivitet for turlagene og DNT, og har arrangementer spesielt tilrettelagt for de minste, og småbarnsfamilier.

– Dette tilbudet har vært etterspurt en god stund her i Ullensaker, og med befolkningsvekst og stor pågang, så tror vi dette vil bli et populært tilbud, sier Nordmeland.

STOR OPPSLUTNING

Utover formiddagen strømmet besøkende til ved det idylliske tjernet som ligger et steinkast fra Jessheim sentrum, og med de fantastiske værforholdene var det nesten rene påskestemningen blant publikum, som storkoste seg med aktiviteter og sosialt samvær ved det isdekte vannet.

– Vi er en aktiv familie, og er mye ute på tur med barna, så dette tilbudet har vi sett fram til og vi har allerede meldt oss på, sier Sara Marie Vollset, som hadde utstyrt seg med et smart «varmetelt» for anledningen.

– Når man skal ut med barna er disse trekkene veldig lure å ha med. Det er egentlig jaktutstyr, men kan anbefales når man skal ut på tur med de minste. Det er kjekt å bruke når man må varme seg litt ekstra, forklarer hun.

MANGE TURMULIGHETER

Like ved tok Cathrine Helle, og datteren Jannike Helle Aas, seg en liten lunsjpause etter å ha vært med på dagens mange aktiviteter, med både tursti, konkurranser og aking.

– Jeg synes det har vært et kjempebra opplegg. Jeg jobber i barnehage, og jeg tror absolutt at mer turaktiviteter for barn vil bli godt mottatt, sier hun.

Flere frivillige fra Forsvarets sanitet var også på plass, for å gi tips og råd om førstehjelp, som kan være bra å kunne når man er ute på tur.

– Vi viser fram enkle prinsipper for førstehjelp, og det har vært populært for de minste å prøve seg på ulike ting. Enten kan de teste ut det de lærer på oss som står på post, eller så har foreldre også vært flinke «skuespillere», forteller Martin Rognhaug fra DNT.

KJÆRKOMMEN NY TURVENN

I folkehavet ved tjernet var det også mange som hadde med sine firbeinte venner, som også er gode turkamerater. Under jakka til matmor Marianne Pedersen fulgte valpen Billy spent med på alt som foregikk. De hadde reist fra Kløfta for å bli med på turdagen. – Det er litt kalt nå så da må han varme seg litt. Jeg har vært med på aking, og det har vært kjempegøy, forteller datteren, Lone Pedersen Eduard (8), og ga sin framtidige turkamerat litt ekstra klapp og kos.

Fakta om Barnas Turlag

  • Et aktivitetstilbud for de minste i regi av Den Norske Turistforening. 
  • Det finnes over 220 Barnas Turlag, fordelt over hele landet.
  • Arrangerer hytteturer, kveldsmatturer eller klatrekvelder, fjelleirer og helgeturer hvor barna reiser med eller uten foresatte.
  • Barnas Turlag i Ullensaker ble sparket i gang denne helga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.