Sjeldent har det yret av så mye liv og røre i de idylliske omgivelsene nede ved Mjøsstranda i den ille bygda. Til gjengjeld var værforholdene strålende, og både store og små storkoste seg med leker, mat og allsang, ved sankthansbålet.

Mindre – Men like populært

I Feiring har vanligvis midtsommer vært ensbetydende med arrangementet Moro ved Mjøsa, som har vært et mye større arrangement fra arrangørsiden, og derav mer, både tid og ressurskrevende. Årets arrangement var langt mer nedtonet, men ved hjelp av Frivillighetssentralens såkalte «aktivitetstilhenger», som leverer en rekke morsomme lekeapparater, ble det nok av utfoldelsesmuligheter for de yngre.

– Å leie denne hengeren koster noen tusen kroner, som tas av kassa fra inntekter vi har gjennom året på ulike ting, som eksempelvis kiosksalg i forsamlingshuset på Fløygir, men vi er ellers glade for alle som vil gi et lite bidrag. I dag er alt gratis å være med på her, sier Feiring-minister Torbjørn Ellingsen.

FRA ARKIVET: Endelig kom sommeren og sola

Minnerikt for de minste

Ved grillene som var satt opp for kvelden den, slo de lokale feiringene, Pål Bjørnstad, Amund Bråtån og Ole Martin Haugli, av en prat om dagens arrangement.

– Det har vært helt strålende for både oss og unger å være her. Jeg hadde tatt med noen vannflasker, men det var bare å få kjøpt in noe mer å drikke, for her har ungene storkost seg, og ikke engang fått tid til å spise noe, sier barnepappaen.

– Det blir nok en rolig kveld for oss voksne, legger han til med smil.

En fin sommertradisjon

For den litt yngre garde var det særlig fotball, og boble-fotball, som var populært. Mads Brodshaug Halvorsen (13), Karsten Bunæs De Vibe (11), kommer fra Feiring, men spiller fotball hos Eidsvold Turn, og hadde fått besøk av kompisen Odin Lomsdalen (13) fra Eidsvoll, denne kvelden.

– Det er alltid hyggelig å være her i Feiring på denne tida, og vi har hatt det helt topp her i dag. Nå skal vi se på St. Hans bålet før vi tar kvelden, sier en andpusten gjeng på gressmatta.

Brannvesen på plass

Det enorme sankthansbålet som etter hvert har bygget seg opp nede ved stranda, måtte det søkes om godkjenning om på forhånd, før påtegning. Med de siste dagenes regnbyger bød det ikke på noe problem, men for sikkerhets skyld sørget lokalt brannmannskap for å vanne omgivelsene litt ekstra før båltenning klokka ni.

– Det er nok lurt at de er her, og så var det veldig morsomt å se en ekte brannbil, konkluderte Erik Sandvik (6), Alfred Røyse Saxhaug (4), og Milena Gomez (5) og Emma Røseth (6), som alle gledet seg til å se det fine bålet skinne ut mot Mjøsa denne sommerkvelden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.