• SCENEVANTE: Sigrid Johansen Herseth og Stian Olsen var begge nylig med i kulturskolens musikal-oppsetning av Grease, og ledet publikum gjennom festforestillingen søndag kveld.

Foran en smekkfull sal viste skolens både nåværende og tidligere elever seg fram, og høydepunktene i den rundt to timer lange festforestillingen kom som perler på en snor.

KARRIERESTART PÅ KULTURSKOLEN

Etter et litt forsinket teppefall, da publikumstrykket rett og slett var så stort at det ble kødannelse langt ut i foajeen, ble kvelden som seg hør og bør sparket i gang med bursdagssang, og deretter et feiende flott dansenummer til den kjente låta Congratulations.

For Grand Prix-fans vil denne sangen huskes best som britenes bidrag til Grand Prix i året 1968. Kveldens konferansierer, Sigrid Johansen Herseth og Stian Olsen, begge som nylig var med i kulturskolens musikal-oppsetning av Grease, kunne også avsløre flere linker til nettopp Melodi Grand Prix denne kvelden.

Tidligere kulturskoleelev, som også sto på scenen i Kong Rakne søndag kveld, fiolinist Ingrid Berg Mehus, sies nemlig å være den jenta som inspirerte selveste Alexander Rybak til å skrive sin verdens-hit Fairytale.

– Så vi kan på mange måter si at på grunn av kulturskolen her i Ullensaker så vant Norge Grand Prix, konkluderte de to skøyeraktig, til stormende jubel fra publikum.

ET TILBUD TIL ALLE

Sammen med ROMUS (Romerike unge strykere) bød Mehus blant annet på vakre toner fra Vivaldis Årstidene. En annen kjent utøver innen musikkens verden, nemlig trommeslager Jarle Vespestad bidro også med innslag på kveldens program. Vespestad begynte sin karriere i skolekorpset, deretter ble det deltakelse i Ullensaker ungdomsmusikeres Storband, og han er i dag en ettertraktet trommeslager innen jazz/rock-feltet i norsk musikkliv.

– Ullensaker kulturskole har opp gjennom årene bidratt til utviklingen av mange som har blitt profesjonelle utøvere, spesielt innen musikk. Det er det som er så flott med kulturskolene. Her kan elevene stake ut en retning, og få en kyndig start, sier kulturskolerektor, Njål Inge Enger.

VIKTIG FOR KOMMUNEN

I alt var rundt to hundre elever involvert under søndagens festforestilling, der det også ble framføring av en egen jubileumslåt. Kvelden ble rundet av med ABBAs Thank You For The Music, og til slutt allsang av bursdagssangen – Bamsens fødselsdag.

– Vi som kommune skal legge til rette for aktivitet og utvikling, spesielt for barn og unge. Kulturskolen setter kommunen vår på kartet, og det er av uvurderlig verdi, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.