Er det konfirmasjon, dåp eller bursdag, kan du trygt finne en annen og mer personlig løsning, mener interiørekspert Sara Larsdotter Bendiksen hos IKEA.

Bruker du mange mindre bord eller et bord som henger sammen med flere utstikkere, slipper du å sortere gjestene etter hvem som er viktigst og kanskje skal sitte sammen med hovedpersonen.

DEL OPP I GRUPPER

– Ikke vær redd for å dele opp i grupper, det kan være minst like hyggelig, sier hun til NTB, og oppfordrer folk til å bruke det de har. Både hagebord og bord fra naboen kan brukes om du velger samme tema å dekke dem med. Det kan være samme farge eller en blomsterdekorasjon som du varierer etter størrelsen og formen på bordet. Har man også litt forskjellige stoler, benker og krakker, kan det være lettere for folk å bytte litt rundt i løpet av festen.

– På slike dager er det jo mange som kjenner hverandre godt. Om det er trangt, kan man be om at de andre flytter seg litt når man skal forbi. Det viktigste er at folk får plass.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.