• STORKOSTE SEG: Solveig (9), Helena (7) og Cecillie Fjelltun storkoste seg med omvisningen i Eidsvollsbygningen.
  • GOD OPPLEVELSE: Torleif R. Hamre ved Eidsvoll 1814 håper at besøkende får en god opplevelse.

– Dette er et utrolig fint sted å reise til. Teateret var lagt opp på en fantastisk fin måte, sier Cecillie Fjelltun.

Omvisningen «Det var en gang i 1814» gir små og store et innblikk i historien. Med god hjelp fra guidene fikk de besøkende møte flere historiske skikkelser, og lære litt mer om hvordan de hadde hatt det under oppholdet i Carsten Ankers bolig.

FALT I SMAK

– Dette var gøy, slår Mina Eline Waage Risjord (10) fast etter at omvisningen var ferdig.

Dette var hennes første besøk i Eidsvollsbygningen, og hun hjalp blant annet til da prinsens måltid skulle tilberedes.

GOD RESPONS

Det at barna blir engasjert i historien som fortelles er noe guidene setter stor pris på.

– Denne jobben er kjempekoselig, og det er alltid en fornøyelse å jobbe med barn, forklarer Amanda Saxhaug. Hun og medguiden Petter Kjærnsbeck kan fortelle at de får veldig god respons fra publikum som ser ut til å storkose seg.

EN EGEN VERSJON

– Man må på en måte lage en egen versjon av de menneskene vi skal være. Det er noen som sier at han var på den ene måten, men så sier andre at han var på den andre måten. Man må på en måte finne ut av det på egen hånd, sier Kjærnsbeck, som blant annet hadde rollen som prins Christian Fredrik.

Duoen setter stor pris på det å kunne leke litt med historien for å gjøre det morsomt for barna.

–Men det er gjerne de voksne som ler mest, forteller guidene.

MANGE BESØKENDE

Årets sommersesong er godt i gang, og foreløpig ser det ut til at mange benytter museets ulike tilbud.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på det nye opplegget, og selv om vi konkurrer med strandlivet har vi hatt mange besøkende, sier Torleif R. Hamre ved Eidsvoll 1814.

EN GOD FERIEOPPLEVELSE

Historikeren er opptatt av at dette først og fremst skal være en god ferieopplevelse for hele familien.

–Dette skal være et lavterskeltilbud. Jeg håper at alle som kommer hit i løpet av sommeren får en god opplevelse på et historisk sted, at de kanskje kjenner litt på at denne delen av historien vår er viktig og ikke minst at de har lyst til å komme tilbake senere, forklarer Hamre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.