Kilian Neslow Haugen (9), Ernesto Melgar (10) og William Alexander Aas (10) var i full sving med å produsere sin egen animasjonsfilm, der små plastilinfigurer kom til liv på dataskjermen, etter et nøye og tidkrevende arbeid.

- Først må vi lage figurene og deretter så skal det tas ett og ett bilde. Det blir tusenvis av bilder, og så blir det til slutt en film, forklarer gutta.

LES OGSÅ: - Dette blir en sykt bra dag

STOR PÅGANG TIL KURS

Etter at dagens produksjon var i mål var det klart for at filmene skulle vises fram for publikum på lerret.

Instruktør Mads Grorud holdt styr på en stor gjeng både gutter og jenter som var delt opp i grupper som lærte seg filmproduksjonsprosessen fra start til slutt. - Det har vært veldig populært å være med på disse kursene, og de er veldig flinke alle sammen her i dag. Nå gleder de seg til å vise fram resultatet, forteller Grorud som jobber med animasjonsfilm-undervisning i regi av den kulturelle skolesekken.

BREDT TILBUD FOR ALLE

Barnas Kulturdag er et arrangement som er relativt nytt.

- Det startet opp for tre år siden, og er en samkjøring mellom de ulike kulturenhetene i kommunen, forklarer Tove Dahl Gulichsen, kulturkonsulent for Ullensaker kommune.

Arrangementet tar sikte på seg til å være et lavterskeltilbud der alle kan være med. Utenfor biblioteket var kulturminnevernenheten og allmennkultur, representert med ulike viking-aktiviteter, mens kinoenheten sto for filmkurs og filmframvisninger. For dem som ville prøve seg innen musikk og dans holdt kulturskolen dansekurs og teateraktiviteter.

Det var både trylleskole og ballongfigur-kurs, høytlesning i biblioteket, og til slutt ble dagen avsluttet med en forrykende konsert fra bandet Turbotroll.

VEGGMALERI I BIBLIOTEKET

I annen etasje over biblioteket var den profesjonelle gatekunstneren PEACETU i sving med sin gjeng av unge kunstnere som forvandlet gråhvite vegger til fargesprakende malerier. Her var Amanda Bach (13), Ada Øynebråten (12) og Emma Nagel (14) i full gang med sprayboksene.

- Det er en stor fargerik fugl, forklarte jentene, som håper på at kunsten får bli stående.

- Det skal pusses opp etter hvert, slik at dette ikke er helt avgjort helt enda. Det ble veldig flott resultat så det vil forhåpentligvis stå der en god stund, forteller kulturkonsulent Arnfinn Algarheim i Ullensaker kommune.

LES OGSÅ: Romerike gatebilklubb kjører på med Ullensakers første drive-in kino

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.