– Vi kjører etter samme malen. Vi ser ingen grunn til å endre en suksess, sier leder av Hurdal idrettslag, Marianne Strand.

OVERTATT HELE ARRANGEMENTET

Tidligere har det vært Fraspark Hurdal, med Dag Langgård i spissen, som har vært arrangementsansvarlig. Overskuddet på rundt 100.000 kroner har blitt overført til Hurdal Idrettslag. Fra og med i år har idrettslaget overtatt hele sparkballet.

– De mente at nå var tiden kommet for at vi overtar. Det er egentlig greit siden det er våre medlemmer som har utgjort storparten av dugnadsgjengen, sier Strand.

INVITERER DÆHLIE TIL Å MELDE SEG PÅ

Det pleier å komme en finne til Hurdal for å vinne. I fjor vant Markku Levänen for tredje gang, mens utfordrer Bjørn Dæhlie tok til takke med andreplass.

– Jeg kan ikke se at Dæhlie har meldt seg på i år, men han er hjertelig velkommen, sier Strand.

Men mange andre har allerede meldt sin interesse, selv om den helt store strømmen ikke kommer før de siste dagene før mesterskapet.

– I fjor var det over 900 deltakere, og vi håper på å runde 1000 i år, sier Strand.

Idrettslagslederen mener at VM i spark utfor har blitt et merkevare som er kjent land og strand rundt, ja, også i utlandet.

– Hurdal har skapt en merkevare som er helt fantastisk. Folk kommer fra hele Skandinavia for å delta, også fra Tyskland. Derfor ser vi ingen grunn til å endre noe som helst.

MYE RUNDT – OGSÅ POLITI

Det er ikke bare i bakken det går for seg. Også publikum langs løypa har det morsomt – flere med litt for mye alkohol under vesten.

– I fjor hadde vi politi på plass for å unngå fyll. Vi har også i år alliert oss med politiet. I tillegg har vi et familieområde fra ferista og ned målområdet som skal være fritt for alkohol, sier hun.

Som tidligere år skal det settes opp markedsboder rundt omkring, det blir afterspark på Brustadlåven og Hurdalsjøen Hotell og Konferansesenter har et VM-tilbud til både publikum og deltakere.

– Løypa ned fra Minneåsen er 4,5 kilometer lang, og før start må deltakerne gå opp til toppen. Det konkurreres i flere klasser, forteller Strand.

LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie utfordrer den mektige sparkfinnen

Fakta

VM Spark Utfor i Hurdal skal nå arrangeres for åttende år på rad.

Det, som i utgangspunktet, var ment som et arrangement for hurdølingene, har med årene vokst til å bli et gigantarrangement.

I fjor var det over 900 deltakere som tok seg ned den 4,5 kilometer lange bakken fra toppen av Minneåsen ned til Hurdal torg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.