Fra i dag og flere dager framover, setter Romerike folkehøgskole opp fire forestillinger på egne scener – med gratis inngang.

Først ut er Måken av Tsjekhov. Flere av hans teaterstykker er fulle av humor og varme .

– I vår selfieverden er det lett å kjenne seg igjen i Anton Tsjekhovs karakterer. Og gjenkjennelse er morsomt. Vi garanterer ikke at kostymene er helt i 1890-tallsstil, men de er fine. Musikken er overraskende bra, og handlingen er meget underholdende, melder skolen.

Spilles 30. og 31. mars og 1. og 2. april.

Den gale fra Chaillot

Hvor mange kvinner må til for å redde verden fra en mafia som kun er opptatt av økonomisk gevinst gjennom misbruk av jordens ressurser, som driver rå økonomisk spekulasjon og som skruppelløst overser de konsekvenser dette har for miljøet? Ifølge J. Giraudoux, kun fire kvinner som er like skruppelløse.

– Da det blir klart for beboerne i Chaillot i Paris at det er olje under byen og økonomiske krefter vil bruke lovlige og ulovlige midler for å utvinne den, starter en kamp mellom innbyggere og mafiaen. En kamp ledet av fire eksentrisk kvinner.

Spilles 30. og 31. mars og 1. og 2. april.

Kong Ubu

Stykket ble urframført i 1896, skapte skandale og gjorde at Alfred Jarry ble berømt over natta. Ubu er en høyere offiser i den polske hær, og på innskytelse av kona dreper han kongen og dronninga og overtar kongeverdigheten. Men en av kongssønnene slipper unna og starter et opprør der han får støtte av den russiske tsar.

Spilles 31. mars, og 1., 2., 3., 5. og 6. april.

Into the woods

Velkommen til en musikal om eventyr for både voksne og barn, men kanskje mest for voksne. I første akt ender eventyrene som vi er vant til: Askepottfikk prinsen. Rødhette er ute av ulvens mage. Rapunsels prins fikk igjen synet og de lever lykkelig med sine tvillinger. Jack er rik etter å ha stjålet masse gull fra kjempene i det blå.

I andre akt stilles spørsmålet: Hva nå? Hvordan er ekteskapet til Askepott og prinsen? Får tyveriet til Jack konsekvenser?

Spilles 1., 2., 4., 5., 6., 20., 21. og 22. april.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.