Jeg er ingen fisker. Jeg har ingen tålmodighet til det. Men jeg elsker fisk, og jeg har et nesten meditativt forhold til Vorma. Denne fiskesuppa ble spist med utsikt over Vorma og til tutingen fra Skibladner. Slikt blir man patriot av.

Jeg har et sesongtegn rett nedenfor huset. Ute i Vorma er det flere fiskere, men den minste båten og den mest iherdige fiskeren er mitt vårtegn og vintertegn. Når han (jeg tror at det er en han) kommer ut med båten om våren, da er det vår, og når han har tatt båten opp for sesongen, er det ikke lenge til høststormer og frostnetter. Ennå putrer båten rundt på vannet, og jeg håper at den skal gjøre det i mange uker, for vinteren er langt unna.

LES OGSÅ: Dette er en smakfull suppe

Kremet fiskesuppe til fire personer

Du trenger:

2 ss smør

2 stk. gulrot

1 rød paprika

3 sjalottløk

2 stk. fiskebuljongterning eller fiskefondpakker

6 dl vann

400 g laks eller annen rød fisk, du kan også bruke torskefilet eller annen hvit fisk

3 dl kremfløte

1?2 ts salt

1?2 ts pepper

1 ss frisk dill

4 skiver røkelaks

Slik gjør du:

1. Skrell og kutt gulrot og løk i biter. Rensk og kytt paprika i tynne strimler.

2. Fres smør i en kjele, og ha grønnsakene i. La det frese til paprikaen er myk. Ha i vann og buljongterning. La det koke i ti minutter.

3. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.

4. Kutt fisk i terninger. Senk temperaturen på kjelen, og legg i fiskebiter. La suppa trekke i ca. 5 minutter.

5. Kutt røkelaksen i fine strimler. Hell suppen i porsjonsskåler og ha røkelaks på toppen. Dryss over finklippet dill.

Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

LES OGSÅ: Kokte kjempegod suppe på en spiker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.