Søndag er det klart for den tradisjonsrike Bygdetundagen, og Bygdetunets Venner satser på aktiviteter over hele området.

– Nå gleder vi oss til nok en innholdsrik dag på tunet, og satser på masse folk. Værprognosene ser lovende ut, så dette tror jeg blir veldig fint og vellykket, sier Gunda Mortensen i Bygdetunets Venner.

Vise gammelt håndverk

På programmet i år står blant annet brødbaking på gamlemåten og demonstrasjon av å lage lin og aloeveraprodukter.

– Her kan man se og lære gamle håndverkstradisjoner som er ukjent for mange, sier Mortensen.

De besøkende kan også være med på hoppetaulaging med Eidsvoll husflidslag

– I tillegg blir det både spinning og plantefarging, så mulighetene er mange.

Også de firbeinte har inntatt tunet denne dagen. Alpakkaer kommer til setra og det blir hestekjøring.

Stort sceneprogram

Mens mye er tradisjoner og kjente programposter, har arrangøren også noen nye godbiter.

– I år får vi et stort og flott program på scenen med både folkemusikk og folkedans fra hele Akershus. Det kommer til å bli utrolig flott, og er noe man ikke bør gå glipp av, sier Mortensen.

I løpet av nærmere 2,5 time skal til sammen åtte spell- og danselag i aksjon. Deriblant både Ullensaker spellemannslag, Leikarringen Rakne, Øvre Romerike stildansgruppe og Steinsgårdskroken spell- og danselag.

– Det er Samarbeidsorganet for folkedans og folkemusikk i Akershus (SAFFA) som har ordnet dette varierte programmet, sier den engasjerte lederen i Bygdetunets Venner.

Stor dugnadsinnsats

Primus motor bak arrangementet er Bygdetunets Venner som stiller mannsterke til dugnad.

– Det er vi helt avhengig av, og vi er heldig som har så mange engasjerte bygdetunvenner, sier hun.

Tradisjonstro blir det kafé ved Engerbygningen, med blant annet rømmegrøt på menyen. Okkupasjonsmuseet er også åpent for publikum denne dagen.

– Det har vært jevnt og godt besøk på Bygdetunet gjennom hele sommeren, til tross for det varme og tørre været som har lokket mange til å heller være på strender og bade, sier Mortensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.