Da Slagerkameratene sparket i gang fra scenen klokka 19, var det foreløpig tynt befolket på den store plassen på Skjoldnestangen i Sundet. Men det tok seg raskt opp, og ved pausen rett før klokka 21, begynte det å bli tettere foran scenen. 

– Vi har forhåndssolgt om lag 500 billetter, så hvis vi selger omtrent det samme i døra, så begynner det å lukte sommer her, sier Jan Åge Sandviken fra Eidsvold Turn, som arrangerer Eidsvollnatt.

Omtrent 70 frivillige har vært med på dugnad for Eidsvold Turn.Arrangementet er den tredje storsatsingen på like mange år. I fjor gjestet Kurt Nilsen og Åge Aleksandersen scenen på Skjoldnestangen. 

God Stemning

– Det er 50 år siden jeg var på noe sånt i Sundet sist. Det er veldig artig at det skjer noe her, sier Carl-Gustav Aanensen, som opprinnelig er fra Minnesund, men bor på Dokka. Han har kommet for å besøke et vennepar og se på Vazelina.

– De kommer jo fra der jeg bor, ler Aanensen.

Det er også noen fra den litt yngre garde som har møtt opp tidlig. Morten Hagen har tatt turen til Sundet fra Hurdal for å se Postgirobygget.

– Vazelina er nok litt for gamle for oss, sier Hagen og ler.

Han og kameratene Stian Skuland og Sondre Johansen syns det er gøy at det er liv i Sundet.

– Det er gøy at det skjer noe liv her nede, sier Skuland.

– Skulle ønske det var sånn her litt oftere, stemmer Johansen i, før de går bort til teltet og kjøper en øl.

Servering

Teltet med ølservering er det tettest befolkede området på plassen.

– Vi kan høre dere klappe helt hit, og det er gøy, sier Morten Gundersen, vokalist i Slagerkameratene fra scenen.

Da er det noen solidariske eidsvollinger som trekker ut på plassen, og begynner å danse for å sette i gang litt liv. Det fungerer, og etter den halvannen time lange konserten til Slagerkameratene, er det minst et par hundre gjester, og med en jevn tilstrømning ved inngangen. 

VAZELINa BILOPPHØGGERS

Da Vazelina Bilopphøggers inntok scenen, ble folkemengden forvandlet til en flokk dansende og syngende høggerfans. Til publikums store glede, kan gutta i Vazelina fortelle artige anekdoter og historier fra bygda vår, og strør om seg med stedsnavn som Moreppen, Råholt og Minnesund.

Anita Bekkelund og Britt Ådahl har kommet til Eidsvollnatt kun for å se Vazelina. Det ikke er første - eller siste - gang de ser dem.

– Jeg skal se Vazelina fire ganger i løpet av dette kalenderåret. På Årnesdagene i 1993 så sang jeg høggera av scenen. Det var mitt livs høydepunkt. Jeg kan alle sangene utenat, forklarer Bekkelund. 

Ådahl møtte Bekkelund på Trollrock i fjor, og nå er de Vazelina-venner. 

– Vi har vært på de samme konsertene siden vi traff hverandre, sier hun. 

Postgirobygget

Folkefesten er et faktum, volumet skrus opp tolv hakk, og Postgirobygget entrer scenen med et brøl. Fra første riff er det trøkk, og fra første strofe, synger livsglade eidsvollinger med. Dette går rett hjem!

Konsertområdet er fullt av folk, det står mennesker på hvert gatehjørne i Sundet, folk er beruset, folk er glade. Eidsvollnatt er en suksess. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.