– Det har vært et veldig fint år. Hvis jeg har en dårlig dag, men ser at jeg har fått en fin melding fra noen som har lest bøkene mine er det veldig oppmuntrende.

– Hva slags tilbakemeldinger har du fått på bøkene?

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger. Både fra dem som bor i området, og de som bor i Nordland. Det har ikke kommet noe negativt, men så er det nok kanskje sånn at man bare får tilbakemeldinger fra dem som liker bøkene man har skrevet. Jeg ønsker at leserne skal være så inne i historien at det føles som om de er der det skjer. Det at de husker den etterpå, og at de liker historien så godt at de på en måte går ut av denne verden.

FRA BARNDOMSBYGDA

Forfatteren har hentet mye inspirasjon fra barndomsbygda. Selv om de fleste personene er fiktive, er mesteparten av natur, stedsnavn, bygninger, skikker og folkefortellinger hentet fra Andenes der historien også finner sted. Etter planen skal det komme åtte bøker. Tre av disse er allerede utgitt, og nummer fire og fem er ferdige, men foreløpig er ikke lanseringsdatoen satt.

– Mange leser nok bøkene fort, og det virker som noen blir litt utålmodige imens de venter på neste bok.

TRAVELT ÅR

– Har livet som forfatter blitt sånn som du trodde det skulle bli?

– Jeg har jo ikke noe å sammenligne det med, men det er veldig annerledes. Det er mye å tenke på. Jeg må få tid til å skrive, samtidig som jeg har familielivet med mann, barn og et hus som må holdes i orden. I tillegg til det kommer frisørjobben.

Selv om det er hektisk storkoser hun seg med tilværelsen som forfatter, og på programmet står alt fra debutantsamlinger til boksigneringer og høytlesninger.

– Det er overveldendes, men samtidig veldig hyggelig. Det tok litt tid før det gikk opp for meg at dette faktisk skjedde.

LANG DEBUTANTTID

Hun forklarer at man enten kan si at tiden som debutant var veldig kort da to bøker ble utgitt samtidig, eller at den er veldig lang fordi hun fortsatt jobber med den samme historien.

– På en måte er det litt merkelig å være på debutantsamling når jeg har skrevet fem bøker.

BARNDOMSDRØM

Det å være forfatter har på mange måter vært en barndomsdrøm for Mariela, og en dag håper hun det er mulig å leve av det på fulltid.

– Da jeg var yngre skulle jeg enten bli forfatter eller frisør. Nå er jeg begge deler. Det var en periode jeg ikke brukte noe tid på skriving, men jeg er veldig takknemlig for at jeg gikk tilbake til det.

JOBBER MED ROMAN

I løpet av den siste tiden er det imidlertid ikke bare bokserien Mariela har brukt tid på.

– Foreløpig kan jeg ikke si så mye om det, men jeg jobber med en ny bok.

Dette har gitt henne mange nye erfaringer, og det er naturlig nok stor forskjell på å skrive én frittstående bok sammenlignet med det å skrive en serie.

– Nå må alt presses litt mer sammen, og historien må ha et litt mer konkret plott.

Ifølge forfatteren får man dessuten muligheten til å la leseren bli litt bedre kjent med karakterene i en serie, som er mer dyptgående.

Sommerpraten:

–Hva er du opptatt av nå?

– Å gjøre ferdig romanen jeg jobber med. Det er fortsatt mye som må redigeres.

–Hva betyr sommeren for deg?

– Tid med familien.

– Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Selv om jeg ikke har vært der må mitt optimale feriested være på et gammelt slott i Sør-Frankrike. Kanskje på en vingård, omringet av druer og god mat.

–Sommerens ferieplaner?

– Vi har vært på Gustavsvik Camping i Õrebro, og så skal jeg en tur til Kroatia i september.

–Hva står helst på menyen i sommer?

– Grillede maiskolber.

– Har du et spesielt ferieminne du vil dele med leserne?

– Bading ved Bleikstranda på Andøya. Det ser ut som en sandstrand fra Syden, men havet er ikke like varmt.

– Hvor bader du helst?

– I sommer har vi vært på en liten familievennlig strand ved Hurdalsjøen. Det er veldig koselig.

– Beste sommersang?

– Postgirobyggets Idyll.

– Hva var din første sommerjobb?

– Dette er nesten litt flaut, men jeg hadde ikke sommerjobb før jeg begynte som frisørlærling.

– Hvilke kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Kate Morton. Hun er yndlingsforfatteren min.

Sju kjappe

 • Leser: Perlesøsteren av Lucinda Riley 
 • Blir flau av: Det skal litt til før jeg blir flau, men mannen min vet hvordan han skal gjøre det. 
 • Liker å spise: Taco
 • Redd for: Høyder
 • Er avhengig av: Blide mennesker 
 • God til å: Tegne 
 • Drømmer om: Å kunne leve av å skrive. 

Om forfatteren

 • Navn: Mariela Årsandøy Steensrud 
 • Alder: 27 
 • Bosted: Råholt
 • Familie: Er gift, og har tre barn. 
 • Er: Forfatter og frisør.
 • Interesser: Skriving, tegning og musikk.  
 • Aktuell med: Er straks inne i sitt andre år som forfatter. 
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.