• 5. februar 1943: Skismøring, makeløs god!

I 1993 løste Forsvaret problemet med skovask for soldatene. Kostnadene beløp seg til 1,3 millioner kroner – og i 1968 ble det advart mot tung snø på hyttetakene.

SLUTT PÅ SURE SKO I NORDKISA

Intendanturmagasinet Østlandet (INTMØ) i Nordkisa kan snart love soldatene en rask slutt på illeluktende sko. For 1,5 millioner kroner er det nemlig investert i en nyutviklet vaskemaskin som vasker 240 par militærstøvler i slengen (!). Maskinen er den første i sitt slag i verden. – Arbeid som før tok en ukes hardt slit skal gjøres automatisk på under et døgn, skryter fagarbeider Egil Nilsen på INTMØs skomakerverksted i Nordkisa.

(Lørdag 30. januar 1993)

Sløydsalen ikke godt klasserom

Sløydsalen ved Kjerkekretsen skole i Hurdal er ikke akseptabel som klasserom, fastslår professor dr. med. Kjell Aas ved Voksentoppen. Brevet fra Aas kommer på skolestyrets bord mandag 1. februar.

– En deling av rommet er vanskelig, så med kommunehelseloven i hånd kan kommunelegen etter mitt syn kreve at sløydrommet kun blir brukt til sløyd, og at støvavsug og renhold da også må innskjerpes, skriver en av Norges fremste eksperter på astma og allergi hos barn.

(Lørdag 30. januar 1993)

HUSK Å MÅKE SNØEN AV HYTTETAKET

Vel er det jo koselig og lunt med rene julekort-stemningen ved en nesten nedsnødd hytte. Men når våt, tung og sammenpresset snø har passert meteren på taket, kan det være fare på ferde.

Ikke alle hytter er bygd med henblikk på å skulle tåle flere tonns belastning.

(Mandag 29. januar 1968)

20.000 per tomt på Vormvikfeltet

Eidsvoll formannskap har nå vedtatt å avertere tomtene på Vormvikfeltet. Det er tilsammen fem boligtomter og en forretningstomt.

Etter takst av prisnemnda vil prisen pr. kvadratmeter bli 12 kroner samt et tillegg på 6000 kroner til vei, vann og kloakk for hver tomt. Tomtene varierer fra 1037 kvm til 1435 kvm med forretningstomta på vel 3 mål.

(Onsdag 31. januar 1968)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.