Videre heter det: Denne lov går foran bestemmelser i lover, lukningsvedtekter, tariffavtaler eller andre avtaler om at 17. mai skal helt eller delvis skal være fridag eller regnes som helgedag.

Etter dette skal arbeidet gå sin gang på 17. mai i år, og forretnigner og utsalgsteder, deriblant også Vinmonopolets utsalg, skal holdes åpent som vanlig.

Det gjelder ikke noe særskilt om lønningene, som blir som for vanlige virkedager. De arbeidstakere som etter avtale har hel eller delvis fridag 17. mai, har heller ikke krav på å få tilsvarende fritid seinere. Loven gjelder bare for 17. mai 1943.

Ettertraktet fyringsved

Barketter fra Eidsvoll Verk ettertraktet «ved», skriver Eidsvold Blad 17. april 1968. Videre heter det: Firma Mathiesen-Eidsvold Værk er Norges eneste produsent av fyringsbarketter. I løpet av vineteren har bedriften investert mange penger for å fremme salget av barketter.

Denne investeringen har allerede vist seg lønnsom i det man kan notere en økt eterspørsel på produktet. Hele fjorårets produksjon på 106.000 sekker var solgt umiddelbart over nyttår. Alt råstoffet til barkett-produksjonen hentes fra bedriftens barkeanlegg på Eidsvoll Verk.

Økte billettpriser

Fra 1. januar 1969 vil billettprisene på kinoene i Eidsvoll bli forhøyet, skrev Eidsvold Blad 19. april 1968.

Kinostyret har foreslått at for voksne billetter økes prisene fra kr. 3 til kr. 4 og for skolebilletter fra kr. 2,50 til kr. 3.

Barnebilletten vil fremdeles være på kr. 1,50. Formannskapet har enstemmig sluttet seg til dette forslaget, og den endelige avgjørelsen blir tatt i herredsstyret førstkommende mandag.

LES OGSÅ: Øyenvitner forteller at flyet plutselig stupte – gikk i spinn – og falt ned på isen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.