For tredje året på rad reiser Fredholms trio på sommerturné Østlandet rundt.

– Trioen har base i Mjøsområdet, og siden både musikerne og musikken stort sett kommer fra mjøsbygdene, er turnéruta lagt slik at over halvparten av konsertene også byr på mjøsutsikt. Slik blir det også tirsdag kveld, da trioen holder konsert på Fløygir i Feiring, sier Evald Fredholm fra Toten som er trioens sanger.

I tillegg består trioen av løtensøkningen Ole Nilssen på trekkspill og durspill og fiolinist Elin Christensen fra Tønsberg.

Mjøsmusikk

Alle tre har spilt mye i rundt omkring i distriktet tidligere, både på kafékonserter i Kafé Henrik, på Gladbakk aktivitetssenter, og for mange ulike lag og foreninger.

Trioen er særlig kjent for sine Prøysen-tolkninger, og det er både gråt og latter når Hedmarkdikterens skikkelser får svinge seg til virtuost felespill og fransk musette på trekkspill. Ole Nilssen på trekkspill er i disse dager plateaktuell med debutplata “Premiér”, og byr på flere folketoner fra Hedemarken fra plata.

– Men det er ikke bare lokal hedmarksmusikk med Prøysen og Sandbeck som står på repertoaret. Vegen er ikke lang fra Prestvegen til det europeiske kontinentet, og det står både tangoer og klassiske fiolintriller fra Bull og Paganini på menyen, sier Fredholm.

Totenkringle på kjøpet

Konserten arrangeres sammen med Feiring- fager og frodig.

– De byr på kaffe på billetten, mens trioen sjøl står for nogo attåt. Vi har nemlig fast avtale med ei bakstekone fra Toten, slik at det på alle konserter er nybakte Totenkringler i pausen, sier totningen.

LES OGSÅ: Nytt teatermanus fra duoen Østby/Sundli

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.