Historiene var mange. De gode replikkene satt løst. Mimrekvelden med Tom Stalsberg og Vidar Pettersen inneholdt det aller meste.

- Det var kjempetrivelig og koselig. Her var det historiske bilder fra barndommen og oppveksten, og det var omtrent bare kjentfolk i salen. Hele settingen var fabelaktig, sier Einar Madsen.

Eidsvolls varaordfører var én av over 250 publikummere som hadde benket seg i salen på Søndre Samfund for å høre på «Stabbe» (Tom Stalsberg) og «Peters» (Vidar Pettersen). Her satt minnene løst denne mimrekvelden. Gamle lysbilder ble vist, vers ble lest, gode historier ble fortalt - og publikum ble hele tiden koblet inn for å øse av sin kunnskap om personer, bygninger og andre historiske glimt som ble vist. I det store og det hele ble det et moderne, innholdsrikt og vellaget historieshow, fortalt av to folkekjære barndomskamerater.

LES OGSÅ: Tom Stalsberg skal vise fram gamle Eidsvold Blad-bilder

- Morsomt på scenen

- Det ble en følelsesladet og veldig fin kveld. Jeg gikk på skole med «Stabbe» og Peters» i ni år, og det er klart det var morsomt å oppleve dem på scenen i en slik setting. Musikken og hele stemningen var fin. Jeg tror det blir stadig viktigere for folk å mimre tilbake til barndommen og oppveksten. Det virker som det stadig betyr mer. Derfor er det fint at noen tar på seg oppgaven og inviterer til en slik kveld. Det hjelper oss å bevare mye av det som har gjort oss til dem vi er i dag, sier Madsen.

- Dette er noe av det fineste jeg har vært med på i bygda vår. Jeg er stolt av å være en del av dette prosjektet, sier Vidar Pettersen.

Kveld for historiebøkene

- Dette var like stort for «Peters», bandet «For en neve lys mer» fra Ullensaker (vi er ingen nei-kommune, vet du Tom Staahle. Vi hyller folk fra din kommune, vi) og meg, som da England vant VM på hjemmebane i 1966. Nei, større. Det å komme til fantastiske Søndre Samfund kino, stedet som bærer ånden i seg av ekteparet Bratvold, Gudrund Sheriff og Einar, ble helsikes morsomt. Folk møtte jo opp i hopetall, og det var bra publikum. Her var det slekt og venner, og folk som ikke hadde sett hverandre på mange år. Vi ble ekte sørbygdinger der og da, og nå skal kinosalen jaggu meg reddes. Den bør det i hvert fall. Det er vårt Det er vårt «Cinema Paradiso», sier Tom Stalsberg. Og nå er det allerede klart for et nytt lysbildeshow samme sted i oktober.

- Jeg håpet på halvfull sal, og så ble det utsolgt på ganske kort tid. Det er morsomt at bildene fra tiden i Eidsvold Blad har sånn appell. Det er jo pressebilder som egentlig lever i svertas øyeblikk, men som viser seg å holde i tid også fordi samfunnet er i en rivende utvikling. Folk, fe, hus og steder vi vokste opp i og rundt er borte. Sånn skal det jo være. Vi må holde ut, og fiske abbor om ti år også. Med dupp selvsagt. Og mark fra dynga, og med en pinne på lomma, sier «Stabbe».

LES OGSÅ: Jager lyset igjen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.