Dette bildet er tatt 15. desember 1923. Da ble Sundbrua og jernbanebrua offisielt åpnet av fylkesmann Hroar Olsen. Det er han som står til høyre og holder tale. Åpningen skjedde på vestsida av Vorma, ved det daværende apoteket (t.v.) og posthuset.

Tidligere var det ei gammel trebru over Vorma, men den brant 16. juli 1921, og trafikken over elva måtte foregå med båt. Dessuten gikk vegen rett over jernbanesporene ved Eidsvoll stasjon.

Nå ble det to tidsmessige bruer, og begge er fortsatt i bruk.

LES OGSÅ: Gamle glimt: Måtte krysse ei skranglete trebru

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.