Barn og voksne på oransje avdeling har i høst lært mye om gjenbruk, kildesortering og det å ta vare på dyr og naturen vår. Eidsvoll kommune har realfag som satsingsområde, og barnehagen har gjennom sitt arbeid sett nærmere på en del av det som finnes innenfor bærekraftig utvikling.

– Vi har hatt besøk fra Fretex, hvor vi fikk høre om og se eksempler på ting de lager av for eksempel gamle klær, ullpledd og bøker. Barna har i etterkant hatt med mange ting til Fretex. Vi har også redesignet våre egne T-skjorter og pyntet hermetikkbokser som skal brukes til blomsterpotter. Til våren skal vi besøke Øras, slik at barna får se hvordan kildesortering fungerer der, sier Gro Engelstad Gran, pedagogisk leder på oransje avdeling i barnehagen. I tillegg har de gjennomført omvendt julekalender i år, hvor barna har hatt med seg pent brukte leker, bøker og klær. Dette har de nå gitt til flyktningmottaket i Hurdal.

– Vi synes det er fint å hjelpe folk i nærmiljøet, sier Gran.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.