Prosjektet har som intensjon å «reflektere Mjøsas puls og historie og den store spennvidden og nyansene i folk og lokalsamfunn rundt Mjøsa, i en personlig, kunstnerisk tolkning», som det står i prosjektbeskrivelsen.

«Det er også et mål at prosjektet skal løfte fram Mjøsa som et samlende element for de sju kommunene rundt innsjøen.»

STYRES AV OPPLAND OG HEDMARK

Prosjektet skal styres av Oppland og Hedmark fylkeskommuner. Kommunen rundt innsjøen skal bidra, og foreløpig er 12 kunstnere engasjert til prosjektet.

Tiltaket koster Eidsvoll kommune 80.000 kroner i løpet av to år.

- vidløftig prosjekt

Det har rådet en viss skepsis hos mange politikere, men det er bare Fremskrittspartiet som har sagt definitivt nei.

- Vi har bevilget millionbeløp til Mago med Traktorstallen og 200.000 kroner til Trollparken uten at det er blitt noe resultat av noen av planene. Nå skal vi igjen bevilge penger til et vidløftig kunstprosjekt. Det er veldig mulig at det ikke blir noe av dette heller, sa Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen.

- Vi mener det er på tide å bli nøkterne, og dette er penger som lag og foreningen kunne ha utrettet mye for, sa han å fikk med seg hele partigruppa på å stemme nei.

FOR Å VÆRE MED I MJØS-REGIONEN

- Dette er et helt annet prosjekt enn Mago og Trollparken, repliserte Hans Arvid Øberg (Ap) som stemte for bevilgningen sammen med resten av kommunestyret.

- Rune Bjerkestrand (Ap) innrømte at han i utgangspunktet også hadde vært ganske skeptisk til planene, men det var han ikke lenger.

- Det som nå foreligger, viser en svært lovende retning. Det har god substans. Vi er flinke til å søke sørover. Her søker vi i motsatt retning. Dette er et prosjekt som Eidsvoll må være med på for å være en del av Mjøs-regionen, sa han.

UTSTILLINGER I EIDSVOLL

- Vi kan ikke vite hva vi får, innrømte Høyres gruppeleder Tone Cicilie Danielsdatter.

- Men vi er grunnlovsbygda og bør derfor ha fokus på kultur, mente hun og kom med et tilleggsforslag der det heter at kommunen må være pådriver for å få utstillinger til Eidsvoll.

LES OGSÅ: Kjempeknokkel på Minnestranda.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.