• LOVENDE: Kløfta-gutten Aladdin Alisic har nylig fullført sin utdannelse ved MET Film School i London, og var tilbake i Norge lørdag med sitt eksamensprosjekt ñ kortfilmen ’The Forsakenª. Pappa Edin Alisic var på plass til verdenspremieren.

Lørdag trippet Kløfta-gutten Alladin Alisic nervøst rundt i foajeen i Ullensaker Kulturhus i minuttene før det var duket for verdenspremieren for kortfilmen hans, som til nå også har fått god respons fra flere kortfilmfestivaler i utlandet. Filmen er et eksamensprosjektet for hans bachelorutdannelse i regi, ved Met Film School i London.

– Dette er et mørkt fantasidrama om en ung gutt som søker hjelp fra en eventyrskapning for å redde sin døende mor, forklarer 23 år gamle Alisic.

DRAHJELP MED KULTURSTIPEND

Ved hjelp av private midler, samt kulturstipend fra Ullensaker kommune, ble filmen spilt inn i løpet av noen hektiske dager i sommer.

– Scenene utendørs er spilt inn i Hiltonskogen på Kløfta, mens innendørsscenene er spilt inn hjemme i garasjen, der vi bygget opp hele settet med kulisser og alt som måtte til, fra bunnen. Det var litt galskap, men veldig gøy, smiler Alisic.

UT I VERDEN

Hele filmteamet, pluss skuespillere, er for det meste hentet fra Alisic nettverk innen filmbransjen i London, og den britiske skuespilleren Tori Butler Hart, besetter en av filmens hovedroller.

– Jeg ønsket å vise filmen her på Jessheim som takk for bidraget fra kommunen. Et bidrag som har vært helt avgjørende for at jeg skulle få til å realisere dette prosjektet, sier Alisic.

Filmen er sendt til forskjellige kortfilmfestivaler i verden, og er allerede plukket opp av to.

– Den skal vises på festival i Paris og i Colorado, USA. Jeg håper den får positiv mottakelse, og jeg er utrolig spent. 

Til den eksklusive premieren på Jessheim kom rundt 50 inviterte publikummere – blant dem familie, som også har bidratt underveis.

– Det var utrolig spennende å få et helt filmteam hjem til oss på Kløfta og det ble mye jobbing døgnet rundt med å bygge settet og få alt til å klaffe. I dag er jeg både kjempeglad, spent og veldig, veldig stolt over det Alladin har fått til, sier pappa Edin Alisic.

JOBBER MED NY SPILLEFILM

For filmskapere er kortfilmen som format gjerne en metode for å teste ut, og utvikle sine kunnskaper. Med lengde på under 30 minutter er det også mindre ressurskrevende enn en helaftens spillefilm. Aladdin Alisic legger likevel ikke skjul på at ambisjonene nå er skyhøye. Han er allerede i gang med utviklingen av manus til en spillefilm, og satser alt på en internasjonal karriere som filmskaper.

– Det vil koste mye. Både knallhardt arbeid og penger. Det gjør meg definitivt ikke rik med det første, og det går mye i nudler og vann for tiden, men jeg kommer til å gi alt for å oppnå målet mitt om å lykkes i denne bransjen, slår han fast.

LES OGSÅ: Stian gikk rett fra skolen til jobb i filmbransjen

Se traileren til The Forsaken:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.