I går ble de aller første skiltene ved grensa til Gjerdrum forskjønnet med bygdas kommunevåpen - skigarden, skriver lokalavisen 8. juni 1993.

Med god hjelp av ingeniør Jon Kristian Klausen utførte ordfører Jan Kjærstad den historiske oppgaven. Litt klundrete var det å få klistremerkene med kommunevåpen til å sitte rett på vegskiltet som troner på grensa mellom Ullensaker og Gjerdrum ved Leira, men resultatet var upåklagelig.

IDÉkonkurranse

Skigarden er utformet etter vinnerforslagene i idékonkurransen som ble holdt for å finne et egnet motiv til kommunevåpenet.

Joakim Eike Barane, Finn Stokker, Gerd Andersen og Mette Ask tegnet vinnerforslagene. Det var strid rundt valget av motiv for kommunevåpenet, men et enstemmig herredsstyre gikk før jul inn for at skigarden skulle være symbolet for bygda.

Motstanderne av skigards-motivet mente det ga uttrykk for stengsel, mens tilhengerne argumenterte med at navnet Gjerdrum opprinnelig betydde «gjerdet rundt heimen».

Skigarden kan assosieres med vern og trygghet, og er intet stengsel for samvær, mente tilhengerne og fikk etter hvert skeptikerne med seg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.