Livsglededagene i Ullensaker arrangeres i år for femte gang, mellom 12. og 22. oktober.

– Vi tilbyr over 90 aktiviteter og arrangementer som gir deg glede og begeistring. Dette er en spennende uke spesielt for den gode gamle årgang – full av gode opplevelser, sier kulturkonsulent, Kathrine Øynebråten.

TYVSTART

Livsglededagene starter allerede 12. oktober med kåserier, men den offisielle åpningen foretas av stortingsrepresentant for Høyre Tone Trøen 14. oktober i Kulturkafeen i rådhuset. Da blir det konsert med Cesilie og Kjetil Skaslien som legger ut på en musikalsk reise fra Prøysen til ABBA.

Musikk og sang for sjelen

Livsglededagene fortsetter med et vell av konserter – som:

Viggo Sandvik

Moddi og Trondheimsolistene

Korkafé med Kløfta sangerlag

Allsangkveld med spelemannslaget

Billy T Band

Ullensaker korforening

Beatlemania med Det Betales

HovinShow

Ettermiddagsblues med Morsa Blueslag

Backstreet Girls

Salmejazz med allsang og flere andre.

– I tillegg blir det flere hyggekvelder med underholdning, dans og moro, blant annet Oktoberfest med på Herredshuset, høstfest på Solvang og hyggekvelder på våre 3 bo- og aktivitetssentre, påpeker Øynebråten.

Høyt og lavt – Jord og luft

Et nytt tilbud er det i år Gardermoen flyklubb som står for.

– De tar deg med på en uforglemmelig rundflygning over Romerike, sier hun.

For dem som ønsker mer jordnære opplevelser, tilbys Hoppensprettmarsjen, stivandring til Raknehaugen, sykkelrebus, turer i nærområdet, eventyrstund, turbingo med barnehagebarn, eldrerøris, dans og trim. Det er også turer til Den Norske Opera & Ballett, NRK Marienlyst, samt nye Jessheim videregående skole.

Kåserier og foredrag

Hele 12 interessante og lærerike kåserier og foredrag foregår også i disse dagene, fra geocaching, Arnardos eventyrlige liv, Henrik Wergelands frierferder i Ullensaker, et alvorlig brev datert 28.03.1355, til da reformasjonen kom til Norge, Utvandringen til Amerika, Lensmannsmordene i Vågård, Demens og livsglede, Hvor er Heimevernet på vei, Jakob Sande, Bibelen for folket – Om Luthers fornyelse av kirken, og mange flere.

- Dette blir gøy, sier Øynebråten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.