Januar fylles av flere kulturarrangementer myntet på de godt voksne innbyggerne. Dette er noen av dem.

* Torsdag 5. januar kommer den folkekjære rikspolitikeren og tidligere statsråd Thorbjørn Berntsen til Ullensaker kulturhus. Han skal fortelle om sine år som rikspolitiker, og tar vi ikke mye feil betyr det noen særdeles minnerike historier.

* 11. januar kåserer Bjørn Anfindsen om borgerkrigen på Romerike, i Kløfta bibliotek. 16. januar er det forfatter Elen Egelands tur, hun kommer til Jessheim bibliotek for å snakke om sin roman Så det går deg godt.

* 18. januar i Kløfta bibliotek forteller Knut Tornaas om sin bok De beste blir alltid igjen: Min mors og fars historie.

* Lørdag 21. kåserer Øyvind Straume i kafeen, Ullensaker Kulturhus.

Ullensaker kino setter tidenes rekord: Men snart kommer det konkurranse om kinogjengerne på Jessheim

SHOW

Kulturhuset på Jessheim serverer mye bra scenekunst i våres. I januar betyr dette musikalen The Addams Family med Ullensaker Teater den 13., 14., 15., 21. og 22. januar. Denne musikalske komedien inneholder både fengende musikk, sang og dans, svart humor og sære typer.

En av Norges beste stemmer, Paal Flaata, kommer til Herredshuset 26. januar. I ti år frontet han bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske musikk-kartet.

* Søndag 29. januar er det klart for skolekorpsenes nyttårskonsert i Ullensaker Kulturhus. Det er ingen grunn til at disse tre showene skal gå uten et voksnest publikum.

TEMAER

Frivilligsentralen inviterer som vanlig til flere aktiviteter.

* Tirsdag 10. starter de et fire ukers introduksjonskurs for dem som vil lære å lage websider. Du må ha med egen laptop.

* Onsdag 18. skal det handle om demens - den nye folkesykdommen. Temamøtet skal gi informasjon om ulike demenssykdommer, hjelpemidler, ernæring og pårørende.

* Torsdag 26. inviterer Frivilligsentralen til en ny spennende dag til et sted de ikke har besøkt før.

* 28. januar er det klart for foredraget Cuba livsglede, salsa til tross for ..., ved turleder Anne Kristin Rolstad i Ullensaker Kulturhus.

* Og Torsdag 19. får du vite alt du trenger å vite om jord, gjødsel og lignende, når Oddvar Stø fra Hvam videregående skole kommer til Jessheim bibliotek med sin kunnskap. Da skal det handle om hvordan vi best gjødsler, hvorfor planter ikke trives og mye mer.

Eldresentrene

Også bo- og aktivitetssentrene i kommunen holder arrangementer. Alt fra filmkveld med Stompa, til allsang med elever fra Romerike folkehøgskole, konserten På kafé i Paris med kjente og kjære sanger.

Vil blåse liv i gammel dansemoro: - Jeg får en lykkefølelse jeg ikke kan forklare

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.