• FAMILIEN GULDBERG: Bosse Tangen fortalte historien om familien Guldberg.

Bosse Tangen fortalte om familien Guldberg. I tillegg deltok noen sangene fra Guldbergs akademiske kor. Familiens familieoverhode var prest Carl August Guldberg. Han var prest i Holter og et par av hans 14 barn ble født i Nannestad. Datteren Cathinka Guldberg ble diakonisse, og var leder for Diakonisseanstalten i Kristiania og grunnlegger for Lovisenberg sykehus. Hun innførte den moderne sykepleie i Norge og var en pioner i oppbyggingen av kvinnelig diakoni generelt og diakonissesaken spesielt. Cathinka Guldberg har også veger oppkalt etter seg både i Holter og på Jessheim.

Bjørn Langerud fortalte om søsknene. Alle hennes brødre fikk akademiske utdannelser som det sømmet seg for gutter på 1800-tallet. Tangen fortalte om en av sønnene som egentlig var utdannet prest, men som var mer opptatt av botanikk, skog og dyr. Han hadde et sted på Melbysetra og kjøpte eiendommen Tømte i Steinsgård.

– Bosse er utømmelig når det gjelder historier og veldig humoristisk i sin framførelse. Vi hadde en minnerik kveld med flott korsang i Kjerkestua i Holter, sier Else Granli i Holter menighetsråd.

LES OGSÅ: Hemmelige agenter inntar kirken og skal utforske kirketårnet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.