Bjørn Dæhlie, Arne Hjeltnes, Arne Brimi og Vegard Ulvang tok tv-seerne med storm i programserien Gutta på tur i forrige årtusen. Til høsten lanserer de opp med fire nye programmer på TV 2.

– Vi gutta er en del sammen, og har snakket om dette en stund. Når TV 2 i år fyller 25 år, syntes vi det var en riktig anledning. Det blir fantastisk moro, selv om jeg av idrettsfolk har lært at comeback kan være veldig skummelt, sier Arne Hjeltnes i en pressemelding.

UT PÅ TUR

Gutta på tur er en norsk reise- og kokkeprogram der tv-personligheten Arne Hjeltnes, kokken Arne Brimi, og skiløperne Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie reiste verden rundt fra 1995 til 2002. Med seg hadde de flere kjendiser som turkamerater, med selveste kong Harald som gjest i et spesialprogram i 2010. Dæhlie og Ulvang brøt samarbeidet med TV2 I 2002 etter kanalens famøse program om doping og norske langrennsutøvere under OL på Lillehammer.

Nå er dette tydeligvis historie, og opptakene til den nye sesongen starter trolig allerede i mai.

Idéen til programmet

Arne Hjeltnes tok initiativet til samarbeidet med Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang under OL i Albertville i 1992. Han så potensialet til skistjernene, skriver tv2.no.

Dæhlie kom med forslag om skyting av ryper sammen med Arne Brimi, og lage fem reportasjer til God morgen Norge.

– Vi skulle bli TV2s svar på Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen, men så fortsatte vi bare å gå på ski. Jeg skjønte de murret litt, så da sa jeg til Vegard at nå slutter de sikkert å betale oss hvis vi ikke leverer et eller annet. Vi hadde vært på Sognefjellet og fått servert rype da vi var på landslagssamlinger, så det var starten, forteller Bjørn Dæhlie til Øyvind Mund i programmet Norges Beste på TV 2.

LES OGSÅ: Bjørn Dæhlie har sikret seg ni Sundet-eiendommer på få måneder

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.