Han jobber 65 timer i uka, er blitt suksessfull gründer sammen med yngstesønnen, og har økt omsetningen i butikken med 30 prosent i år. Halloween er blitt millionbutikk for Ablegøy.
- Halloween er uten tvil det beste enkeltarrangementet i løpet av året for oss. Da kan det være over fem hundre kunder innom butikken per dag, sier gründer Ulf Johansson til EUB. Han startet bedriften Ablegøy Partyspesialisten AS i mai i 2013. På litt over to år har forretningen i Jessheim Storsenter bygd seg stort opp på kostymer, englevinger, sminke, parykker, hatter, masker og andre partyting.
- Omsetningen i fjor var litt over tre millioner. I år har den økt med cirka 30 prosent, sier Johansson.
Lørdag er det duket for halloween, og la det være sagt med en gang: Allehelgensaften er langt unna bare å være et amerikansk fenomen. Det feires for harde livet i Norge også.

Far og sønn sammen

Når EUB er innom Ablegøy treffer vi flere kunder som er på jakt etter det perfekte partyantrekket.
- Ablegøy er en veldig fin butikk. Det er godt utvalg, og vi finner alltid noe vi er på jakt etter. Vi skal på halloweenfest torsdag. Da er det viktig å finne et passende antrekk, sier venninnene Silje Jordbekken (15) og Linda Slemdal (15).
Innehaver Ulf Johansson legger ikke skjul på at oktoberukene er viktige i forhold til omsetningen.
- Disse fire ukene utgjør 1/3 av totalomsetningen. Bare på halloween omsetter vi nok for cirka én million. Det er stort trykk i butikken, og derfor har vi også hyret inn fem ekstrahjelper kun i forbindelse med halloween, sier Johansson.
Med seg på butikklaget har han også yngstesønnen Eirik Bakke (24). De to har samarbeidet tett siden oppstarten.
- Vi har delt arbeidsdagene mellom oss. Eirik liker best å jobbe ettermiddager og kvelder, mens jeg gjerne er her på morgenene og utover dagen. Og så jobber vi én time sammen for å oppsummere og gå gjennom nye ting, sier Ulf Johansson, som jobber 60-65 timer i uka med butikken.

Starter ny nettbutikk

- Vi deler på det meste her, og treffer mange interessante mennesker gjennom jobben. I disse ukene opplever vi en helt annen verden. Det er enormt stor trafikk av folk som skal på fest og trenger de rette tingene å pynte seg med, sier Eirik Bakke.
I november rulles en ny nettbutikk ut. Akkurat i tide til julerushet setter inn.
- Vi satser på at mange trenger juledrakter og skjegg, sier de to.
LES OGSÅ: Inviterer funksjonshemmede ungdommer til halloweentreff

- Folk i hamstrer godis i butikken til Halloween

Det langt fra bare Ablegøy i Jessheim Storsenter som opplever ekstra kundepågang i forbindelse med Halloween.
I Nille på Råholt har de hatt tre-fire ganger så mange kunder de siste dagene som ellers i året.
- Det er storinnrykk av kunder i forbindelse med Halloween. Folk i alle aldrer hamstrer godis i butikken. Det går også en mengde drakter. Det har vært Halloween-handling i flere uker, men det er nå den siste uka det virkelig braker løs. Det har tatt helt av, sier butikksjef Venke Pettersen.
Hun sier de har merket stor endring i kundepågangen i forbindelse med Halloween de siste årene.
- For tre-fire år siden var egentlig ikke dette noe tema i butikken. Men det er tydelig at Halloween står mye sterkere blant oss nordmenn nå.
- Folk som skal kle seg ut og gå rundt til folk kan forberede seg på å få mye godteri?
- Ja, det vil jeg absolutt tro. Her har det vært alt fra barnefamilier til barn og eldre innom og handlet. De fleste er klare til å dele ut godterier til de som måtte komme på døra i helga, smiler Pettersen.
LES OGSÅ: Grøsservandring og skumle historier i Ullensaker museum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.