Romerike Folkehøgskole setter opp tre forestillinger i desember. «Jul på Romerike» hadde premiere i Stallen onsdag 6. desember

– I en travel førjulstid byr vi på vi en vakker, liten juleforestilling, til ære for det lille barnet, født i en stall, for 2000 år siden. Vi vil synge de fineste julesangene vi kjenner, og vi vil fortelle noen historier som maner til ettertanke, kanskje også får oss til å felle en tåre eller åpne latterdøra på vidt gap, sier Ingjerd de Graaff ved Romerike Folkehøgskole.

Denne forestillingen passer for publikum i alle aldre.

Hip Hop Opera

Av de mer originale innslagene fra Romerike Folkehøgskole i desember, er en hiphopversjon av «Tolvskillingen», opprinnelig en opera. Tjuven, halliken og morderen Mackie Kniven har blitt omgjort til rapper.

Han har et bein i lovløsheten i USA, men også i fredelige Norge. Her fortelles historien heller med rapmusikk enn med opera, og flere andre aspekter ved forestillingen er modernisert.

Stykket er rettet mot ungdomsskole- og videregåendeelever. Romerike Folkehøgskole skilter med spenstig hiphop. Premieren er i Storsalen fredag 9. desember.

Først I Norge

Deres tredje forestilling er «Den blå planeten» som handler om en planet ute i verdensrommet hvor det bare bor barn. Voksne finnes ikke. De leker når de vil, og sover når de vil. En mystisk mann lander på planeten, og lærer barna å fly. De kan bare fly i sola, så mannen fester sola på himmelen, slik at det er sol hele døgnet. Dette har naturligvis mørke konsekvenser for barna på den andre siden av planeten.

To av barna lander på den mørke siden av planeten og begynner på et farefullt eventyr hvor vennskap og oppfinnsomhet blir satt på prøve. Viktige spørsmål reises: Vil barna på den lyse siden være villige til å dele sola? Er det greit at noen har det bra på bekostning av andre? Eller skal man dele på godene?

Forestillingen passer for barn i grunnskolealder og oppover, skriver Romerike Folkehøgskole.

– Stykket inneholder alle kjennetegn til å bli en klassiker. Den har allerede blitt spilt i Reykjavik, London, Berlin, Toronto og flere andre steder, men har aldri blitt framført i Norge tidligere. Vi synes det er stas å være først ute med forestillingen i Norge, skriver folkehøgskolen.

Den har premiere i Teaterloven i kveld, torsdag 7. desember. Alle forestillingene går flere ganger i desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.